Matarranya

Entrevista a Antonio Arrufat

Ràdio Matarranya ha entrevistat al president de la Diputació Provincial de Teruel, Antonio Arrufat, coincidint amb la visita que va fer al poble de Queretes. Al llarg d’esta entrevista, es va fer repàs de tota l’actualitat provincial. I, lògicament, es va fer al·lusió a la proposta d’un partit polític a suprimir les diputacions provincials. En este sentit, Arrufat va reconèixer que “a la vida cal ser més intel·ligents. Aquí no sobre ningú”.

Arrufat va entendre que “possiblement cal reduir la representació a les institucions. Però no té sentit que estes estiguen renyides”. De fet, lo president de la Diputació va refermar que no es pot “buscar l’excusa de que jo me quedo amb un espai a canvi de traure lo de l’altre. Lo que tenim que fer és ficar-nos a treballar amb lo sentit de no duplicar treballs”. Arrufat va afegir que “hi ha comarques que diuen que la Diputació sobre. Llavors, la Diputació haurà de dir: pos financeu vatres les obres i busqueu los quartos”.

Arrufat va considerar que “és un error treballar en eixa dinàmica, buscant la desqualificació dels altres. Igual la Diputació, en lloc de tindre 25 diputats, n’ha de tindre 18. I igual les comarques, en lloc de tindre 20 o 28 consellers comarcals, n’han de tindre 16. És qüestió de reduir gastos. Moltes vegades és optimitzar recursos. Perquè no per estar més gent es fa més faena”. Per això, “a lo millor, la solució ha d’anar per este camí”.

Teruel, marca única
En este sentit, Arrufat va assenyalar que “des de la Diputació defensem una marca única, Teruel, perquè no volem entrar en competència de les comarques”. En matèria turística, lo president de la Diputació entén que “no mos tenim que tancar, sinó obrir-nos al món”, perquè “los localismes no beneficien a ningú”. De fet, Arrufat va refermar que “defensem lo nom de Teruel perquè té un nom a nivell de mercat”.

Lo president de la Diputació de Teruel considere que “les lluites entre capital i pròvincia no van enlloc. S’han de buscar sempre aliats i s’ha de canviar la confrontació per l’aliança”. En concret, Arrufat va emfatitzar que “avui a Teruel tenim una promoció mediàtica tremenda. Fixe-mos en la realitat. Fa dos setmanes teníem lo campionat de Moto GP, tenim esdeveniments importants, lo Teruel de Volei-ball és campió de Lliga”, i totes estes coses “mos posen en òrbita”.

Teleassistència
Durant l’entrevista que Ràdio Matarranya va fer-li al president de la Diputació, Antonio Arrufat va destacar la importància al món rural d’algunes iniciatives interessants, com la teleassistència. “La teleassistència es importantíssima. La gent, quan arribem a una certa edat, lo millor és estar-se a casa”. Per tant, si unim los centres de dia a la teleassistència, s’aconsegueix que la gent gran guanyo “en qualitat de vida”, perquè la gent la pot passar la jubilació “on s’ha criat i amb la gent que s’ha criat”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top