La seu de la Comarca del Matarranya acull la presentació del periòdic gratuït ‘Notícies del Matarranya’

Lo saló de plens de la Comarca del Matarranya va acollir dimarts la presentació del nou mensual ‘Notícies del Matarranya’, un periòdic que cada mes rebran tots los veïns a les seues cases de forma totalment gratuïta. La publicació, editada per Masmut Produccions, farà un resum de tota la informació cultural, social, econòmica, política i esportiva dels 18 pobles que integre la nostra comarca i arribarà a les nostres cases cada mes.

‘Notícies del Matarranya’ també inclourà l’Agenda Cultural que des de 2008 edite la Comarca del Matarranya. Això sí. Ara canviarà la seua periodicitat, ja que l’Agenda passarà a ser mensual enlloc de trimestral. En este sentit, Jorge Puig, de Masmut Produccions, va destacar que “sense este fet, avui no podríem presentar este ‘Notícies del Matarranya’”, on se seguirà “la filosofia de l’Agenda Cultural”, però complementant-se amb informació local i comarcal.

Lo mensual ‘Notícies del Matarranya’, suposarà una edició mínima de 4.000 exemplars amb los que se pretén arribar a totes les cases dels 18 pobles de la comarca. A més, este primer número té 24 pàgines i on se recopile l’activitat social, cultural i econòmica de les últimes setmanes. Puig va reconèixer que “pot ser no sigue la millor època per tirar endavant este tipo d’iniciatives, però també penso que al món rural estem ja molt acostumats a treballar dur per seguir avançant”.

» Continguts
Pel que fa als continguts, ‘Notícies del Matarranya’ obrirà amb un reportatge de dos pàgines i de caràcter comarcal. Lo primer número està dedicat a fer un balanç del que ha estat l’any 2010 que hem deixat. A continuació tenim la secció ‘Poble a poble’, on s’aborden diferents temes que afecten als municipis de la nostra comarca. Este primer número parle, per exemple, de les obres del ‘Pont de Ferro’ de Valderrobres, de les travessies de la Vall del Tormo i Massalió, de l’inici de les obres a l’església de Torredarques o de la cessió de l’antiga estació de Queretes per part d’Adif.

‘Notícies del Matarranya’ també inclourà una secció dedicada a resumir l’activitat esportiva i les actuacions dels equips del futbol matarranyenc que militen a la Primera Regional. Finalment, la publicació també inclou una secció dedicada a l’oferta turística de la comarca, una altra dedicada a la informació provincial, i un espai ubicat a la contraportada en la que cada mes se presentarà un espai patrimonial o monument que es pot visitar al nostre territori.

A banda de la versió en paper, ‘Notícies del Matarranya’ també estarà disponible en versió digital. A través de la plana web www.noticiesdelmatarranya.com, los usuaris a internet se podran descarregar els PDF de tots los números, que estaran disponibles en castellà i també en català.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*