La Televisió Digital Terrestre aplega a Xiva

L’Ajuntament de Morella ha culminat un projecte de millora de noves tecnologies en els municipis que depenen administrativament d’ell. Ho ha fet amb l’aplegada de la TDT a Xiva, que permetrà que les festes d’este cap de setmana es puguen veure en les cases, igual que tots els esdeveniments programats a partir d’ara, com la celebració del Sexenni de Morella, entre els dies 16 i 27 d’agost. D’esta manera, el consistori ha aconseguit fer arribar el senyal de TDT a totes les pedanies, després que fera el propi en la Pobleta, fa uns mesos.

A través d’este projecte, també s’ha aconseguit fer arribar la cobertura de telèfon i d’Internet a Xiva, a més d’altres millores semblants a Ortells i en altres punts del terme municipal.
El regidor de tecnologies de la informació i comunicació, Ernesto Blanch, afirma que “este projecte és important, ja que reduïx la bretxa digital de les zones d’interior, que moltes vegades no poden accedir a serveis bàsics en el segle XXI”. A més, afig que “a pesar de la situació econòmica és important fer este tipus d’esforços per a dotar de millors serveis als municipis d’interior i que puguen equiparar-se amb altres ciutats més importants”.