la festa del comerç a nord:24 minuts

Morella va celebrar anit a la Sala de Justícia de l’Ajuntament, la desena edició de la Festa del Comerç. En ella, es van entregar quatre reconeixements a altres tants establiments de la localitat. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, va destacar el bon treball que realitzen estos xicotets empresaris del municipi. Així, afirmava que “cal reivindicar el comerç, ja que és el que dóna vida a una ciutat. Morella no són només les seues pedres, els seus monuments, el Sexenni o tot allò que ens reconeixen els visitants, sinó que és una ciutat viva gràcies als comerços”. El vencedor del premi a la història va ser el Bar Prats, el de disseny i innovació va ser per al restaurant Daluan, el reconeixement a l’emprenedor per a la Formatgeria El Pastor i, el de tota una vida destinada al comerç local per a Comestibles Royo.

L’alcalde de Morella també destacava que “és d’una gran maduresa que uns comerços premien a altres. Açò parla de la competitivitat, però també de la cooperació. Perquè la nostra oferta és tot un conjunt que s’esforça dia rere dia i que ens fa millors com a destinació turística”. En este sentit, afegia que “si cada un de nosaltres millora el seu establiment, millorarem tot el nostre conjunt”.

El primer edil morellà també va dedicar unes paraules a cada un dels guanyadors, destacant la importància de la indústria agroalimentària, la de la restauració de la localitat o la del xicotet comerç de tota la vida. Ximo Puig també va reivindicar el treball del comerç local i va assenyalar que “ací tenim productes de major qualitat que en les ciutats més grans i amb una millor atenció”.

Finalment, l’alcalde de Morella va agrair el treball diari que realitzen els comerciants i va posar el punt final a l’acte afirmant que “d’esta situació difícil en què ens trobem, només eixirem amb treball, esforç, unió, coratge i la voluntat de ser millors cada dia”.

L’acte també va comptar amb les intervencions del president d’Assetmico, Jorge García, i Ricardo Querol, director de l’empresa Comunicacions dels Ports, entitats que han organitzat la Festa del Comerç 2011, conjuntament amb el consistori. A més, la campanya d’enguany ha tornat a dinamitzar l’economia local amb sortejos de productes de més de 100 establiments participants.