el pregó d’imma vives a nord:íntegre

El programa nord:íntegre va emetre el pregó de les festes de Morella 2011. L’acte sencer, que s’ha pogut seguir en multidifusió al llarg de la setmana en diferents horaris, també es podrà veure a la web de nordtv.cat a qualsevol hora.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destaca el paper i la capacitat de la joventut en la societat
La Plaça de l’Ajuntament va ser l’escenari on es va donar el tret d’eixida a les festes de Sant Roc. Una celebració que desembocarà enguany en l’especial esdeveniment de l’Anunci, que se celebra de sis en sis anys i que tindrà lloc el 28 d’agost. Els encarregats d’oficialitzar l’inici de les festes van ser l’alcalde de Morella, Ximo Puig, i la pregonera d’enguany, Imma Vives.

En un any de treball per l’elaboració de les carrosses, Puig va destacar el paper, la capacitat i el compromís dels joves per a continuar amb l’esforç de seguir les tradicions de la ciutat. Per això, afirmava que “en l’Anunci veurem les carrosses que durant mesos han estat construint joves i no tan joves, com a expressió d’eixa voluntat de ser. És un símbol ben clarivident del sentit de poble dels joves”.

El protagonisme de la joventut en estes festes, personificat en la periodista morellana, Imma Vives, va ser l’eix central del discurs de l’alcalde. “Totes les joventuts tenen el seu ritme i la percepció pròpia de l’entorn que els ha tocat viure. Hem de respectar els seus matisos, cal promoure la seua iniciativa i l’assumpció de responsabilitat”, explicava Puig. El primer edil, a més subratllava que “els joves no són el futur, són ja una part fonamental del present; tenim la joventut més preparada de la història”.

Finalment, Puig concloïa que “el Sexenni, en el seu fet fundacional, va sorgir d’una gran crisi del segle XVIII. Les crisis d’aquells moments no es mesuraven en els efectes financers ni els diferencials de la prima cap al mercat del deute, sinó en els milers de vides humanes que caien enmig d’una pesta. L’Anunci és jove perquè és futur. El Sexenni és aliança de generacions”.