carnestoltes 2011

Nord estrenà el dilluns 14 de març de 2011, un programa especial que recull el més divertit del Carnestoltes de Morella. El programa, que també s’emet en multidifussió en diferents horaris durant la resta de la setmana, també es pot veure al web de nordtv.cat.

La censura de TV3, Lady Gaga, els 110 km/h i un fum de disfresses clàssiques omplen el Carnestoltes de Morella
Morella viu enguany un any especial, ja que a l’agost es celebra l’Anunci del 53 Sexenni. En eixe dia les disfresses són una part esencial de la festa i els morellans estan immersos des de fa mesos en la seua preparació. Però aquesta competència només afecta lleugerament a la creativitat i, a pesar que les bones idees es reserven per al darrer diumenge d’agost, el Carnestoltes de Morella s’ha celebrat amb una gran festa.

Els temes d’actualitat han marcat una bona part de les disfresses, mentre que altra s’ha decantat per temes clàssics. Entre els primers podiem trobar un fum de senyals que només deixaven anar a 110 km/h encara que als Ports no tenim ni autopistes ni autovies per les que baixar de velocitat. Ídols juvenils excèntrics, com ara Lady Gaga, també donaven joc a diverses colles per tal de triar un tema original amb el que riure durant tota la nit. Menys temps per a preparar han tingut el grup d’amics que anaven de monjes a les que els havien robat un milió i mig d’euros, ja que l’actualitat que ho inspirava era molt recent. També la censura a TV3 i la conseqüent reinvindicació es convertia en disfressa en tant destacada nit.

El fet de que el Carnestoltes de Morella es faigue dins de la Quaresma, i per tant la setmana després de la data oficial, fa que sigue molta la gent de fora que vingue fins a la capital dels Ports per tal d’allargar la festa que ja havien celebrat en les seues localitats 7 dies abans. I el que també s’ha vist incrementat espectacularment ha sigut el nombre de comiats de fadrins i fadrines que han passat disfressats entre els morellans els darrers dies abans del seu casament.