ple ordinari de desembre a nord:la sala

El programa nord:la sala és l’espai d’actualitat política de nord. Un cop al mes acull l’emissió íntegra del Plenari de l’Ajuntament de Morella. En aquesta ocasió és la sessió ordinària corresponent al mes de desembre de 2010.

L’Ajuntament de Morella demana a la Generalitat que agilitze els tràmits de les obres
La Junta de Govern de l’Ajuntament de Morella va acordar en la seua darrera reunió sol·licitar a la Conselleria de Cultura “la màxima agilitat” en la tramitació dels permisos d’obres “tant del consistori com en casos particulars”, tal com indicava el síndic d’obres, Rhamsés Ripollés.

Actualment, els interessats a portar avant una obra han d’esperar “entre dos o tres mesos fins que arriba el vistiplau de l’administració autonòmica, quan aquest procés es podria tenir resolt en una o dues setmanes” assenyalava Ripollés, que pensa que és un temps “més llarg del que podria ser perquè la comissió d’obres de l’ajuntament, la qual dóna la primera aprovació, es reuneix setmanalment”.

La Conselleria de Cultura té la potestat final de donar els permisos d’obres en restauració d’edificis i habitatges “uns projectes que necessiten la contestació afirmativa de la institució amb els seus informes per les singulars característiques de Morella” informava l’edil.

L’objectiu del consistori és “agilitzar al màxim els tràmits perquè en aquests temps de dificultats cal intentar recolzar al màxim a tota aquella gent que té iniciativa i té previst la rehabilitació d’un habitatge o ho té pendent” argumentava Ripollés. El regidor creu que “especialment en aquests moments cal escurçar els terminis perquè la Conselleria no té excessivament treball com podria tenir anys anteriors quan hi havia molt més moviment en la construcció” pel que Ripollés afirma que “han de ser més àgils del que ho estan sent per a donar les llicències oportunes”.

Després de la reunió les expectatives són optimistes “sembla que hi ha voluntat, però volem fets perquè hi ha particulars que continuen esperant els seus informes” concloïa el síndic d’obres.