ple extraordinari pels plans provincials a nord:la sala

El programa nord:la sala és l’espai d’actualitat política de nord. Un cop al mes acull l’emissió íntegra del Plenari de l’Ajuntament de Morella, però també recull els plenaris extraordinaris. En aquesta ocasió es tractaven temes com l’aprovació dels Plans Provincials.

El Plenari de Morella sol·licita a la Generalitat la gestió de l’alberg de Vallivana
L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella presenta una moció en el plenari extraordinari d’aquest migdia, per a sol·licitar la gestió de l’alberg de Vallivana. Aquest alberg, situat davant del Santuari del municipi es troba tancat des de fa uns anys. A més, en la sessió d’aquest divendres també s’aproven les sol·licituds dels plans provincials i es licitarà la instal·lació de geotèrmia en el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I.

El regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, explica que l’alberg de Vallivana “és un edifici que va restaurar l’Ajuntament al seu dia, que va passar a les mans de la Generalitat i que ara està abandonat”. L’edil afegix que “pensem que des de l’àmbit local es gestiona millor”. Pallarés també afirma que “volem un model de gestió com el que s’aplica al Mont de Pereroles, que està funcionant perfectament”. Cal recordar, que l’Ajuntament ha posat en valor la muntanya, a través de la rehabilitació de tres refugis o a l’habilitar distintes pistes de senderisme. Segons l’edil, “un dels nostres principals objectius és acostar els boscos a la nostra població, ja que són un patrimoni viu d’una gran importància”.
Sol·licituds i adjudicacions d’obres

D’altra banda, l’Ajuntament de Morella escometrà dos importants actuacions abans de que finalitze l’any, que avui es licitaran o adjudicaran a la sessió plenària. Una serà la instal·lació de geotèrmia en el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I i l’altra la reurbanització del tram de la Plaça Colom. Entre ambdós, la inversió serà de més de 200.000 euros. Cal assenyalar que l’energia geotèrmica és una nova tècnica d’estalvi energètic que basa el seu funcionament en l’aprofitament de la calor interna del planeta i que disminuirà la despesa energètic en els sistemes de climatització, ventilació, en la temperatura de l’aigua de les dutxes o en la zona de piscines.
A més, en el plenari de divendres també es sol·liciten els plans provincials per a l’any 2011, que suposaran una inversió pròxima als 160.000 euros. Per mitjà d’ells, es millorarà el cementeri de Morella, es reurbanitzaran distints carrers de Xiva, es millorarà l’accés a la Pobleta i es construirà la primera fase de la piscina d’Ortells.