ple ordinari de juliol a nord:la sala

El programa nord:la sala és l’espai d’actualitat política de nord. Un cop al mes acull l’emissió íntegra del Plenari de l’Ajuntament de Morella. En aquesta ocasió és la sessió ordinària corresponent al mes de juliol.

Morella reclama que la Generalitat abone els fons del Copago
L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella ha presentat una moció en el plenari ordinari d’aquest dijous per a reclamar a la Generalitat que transferisca els fons del Copago al Centre de Dia de la localitat. Aquesta reclamació es produïx perquè l’administració autonòmica no ha pagat en tot el 2010, cap de les quantitats que corresponen per llei al centre de Morella.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, afirma que “el Consell es va comprometre a ajudar-nos i l’única cosa que ens estem trobant són traves en la gestió”. A més, afegix que “la quantitat de 38 euros per persona i dia que hauria d’abonar, dels fons que li transferix el govern, es queda curta per als serveis que s’oferixen”.
Blasco explica que “les dificultats amb què s’està trobant el Centre també es traslladen a l’equipament, ja que les subvencions s’han retardat considerablement”. Segons la regidora, “el Centre de Dia és una realitat gràcies a l’esforç municipal, ja que ha costejat tot l’immoble i, no obstant això, la Generalitat ens posa traves constantment”. A més, Blasco també fa una crida perquè “les avaluacions siguen més ràpides, per a poder cobrir així el 100% de l’oferta”.

El plenari de juliol també urgeix per unanimitat a la Generalitat, que es reobrisca l’Hotel de la Fàbrica Giner, l’adjudicació dels pastos del mont d’Herbeset, el programa de festes i actes culturals, la numeració dels portals de la Pobla d’Alcolea i la firma del Conveni amb la Direcció General de Trànsit.