ple extraordinari per la dimissió de Mila Ripollès a nord:la sala

El programa nord:la sala és l’espai d’actualitat política de nord. Un cop al mes acull l’emissió íntegra del Plenari de l’Ajuntament de Morella, però també recull els plenaris extraordinaris. En aquesta ocasió es tractaven temes com la dimissió de la regidora popular Mila Ripollès, al·legant motius de salut.

El Ple de Morella critica per unanimitat el triomfalisme de Cervera i exigeix la SAMU
El Ple extraordinari celebrat aquest divendres ha aprovat per unanimitat la sol·licitud d’una sanitat digna per a la comarca dels Ports. La moció, presentada per l’equip de govern, criticava el triomfalisme amb el qual el Conseller de Sanitat, Manuel Cervera, es va presentar dimarts passat a Morella.

Així, la corporació, amb tots els seus membres presents, ha acordat la petició d’una SAMU 24 hores a Morella i els reforços mèdics per a l’estiu. La moció, segons ha explicat la regidora de benestar social, Malú Blasco, qualifica de “falta de respecte” la visita de Cervera, ja que es tracta “d’un dels Consellers més esperats en aquestes terres per la falta de recursos sanitaris i, no obstant això, únicament ve a fer un acte partidista en lloc d’una visita oficial per a conèixer la problemàtica sanitària existent en la comarca”.

Malú Blasco recordava que el consistori duu “onze anys reivindicant una SAMU les vint-i-quatre hores al dia” i criticava les declaracions del Conseller que negaven aquesta infraestructa, al considerar que els recursos sanitaris de la comarca són suficients. Cap recordar que les SAMU més pròximes a Morella són la de Vilafranca, que treballa catorze hores al dia i la de Sant Mateu. Ambdós municipis es troben a més de 30 minuts de Morella i les distàncies s’incrementen fins a municipis com Xiva, Ortells o Zorita.

A més, el Centre de Salut de Morella tot just conta amb mitjans tecnològics. La regidora de benestar social també creu que “el fet que el Conseller vinga a Morella a llançar un discurs triunfalista en matèria sanitària, demostra que l’Administració viu d’esquena a les necessitats dels ciutadans de la Comarca”. Malú Blasco conclou que “la política del nostre Ajuntament és que el primer són les persones. Per a la Generalitat, sembla que no, perquè els ciutadans són els primers afectats per aquesta decisió”

A més d’aquesta petició, el ple del divendres sol·licità els reforços sanitaris per a l’estiu, que habitualment es concedien i l’any passat van ser negats pel consell. El ple també va exigir per unanimitat que la Generalitat satisfaça el deute d’un milió d’euros que manté amb el consistori.

Mila Ripollès dimiteix com a regidora de l’Ajuntament de Morella
Per una altra banda, Mila Ripollès, regidora pel Partit Popular a l’Ajuntament de Morella presentava en el darrer ple extraordinari, celebrat divendres passat, la seua dimissió del càrrec que fins ara ostentava.

“Les circumstàncies personals de salut m’han portat a pendre esta decisió de presentar la dimissió. Era el meu desitg acabar la legislatura”, dèia Mila Ripollès al Plenari. “Els anys que he estat ací en 20100618_dimissiomila_230x230vosaltres i en la legislatura anterior els valoro molt positivament perquè hem tingut la oportunitat de treballar pel nostre poble”, continuava la regidora popular. “A pesar de les discrepàncies, que com és obvi també hem tingut, sempre hem estat molt units quan s’ha tractat del benestar de Morella”, concloia emocionada.

“L’únic que puc fer és donar-li gràcies a Mila”, s’afegia des de les files populars en boca del portaveu Guillermo Sangüesa. “Lamentar que te’n tingues que anar perquè, encara que la gent no ho veu, de tots els membres del Partit Popular probablement la que més feina ha fet ha sigut Mila en molta diferència”, el que s’explica per ser “una miqueta el comodín”, ja que “quan hi havia un acte o qualsevol altra cosa que els altres per motius de feina no podien anar, sempre teníem ahí a Mila que era la que mai fallava”. “Estos dies que no has estat ja te tiravem en falta”, afegia el portaveu popular.

Ximo Puig, alcalde de Morella, afirmava que “per una vegada no tinc cap dubte de recolçar a la oposició”, el que completava amb el fet que “ha sigut una gran alegria tenir-te com a companya en aquest ajuntament. De veritat has fet un gran treball per Morella, antes i tot d’estar en aquesta corporació, ajudant-nos com a voluntària, treballant simplement perquè volies a Morella”. Pui afegia que “per a mi com a alcalde és una mala notícia que deixes de estar ací, però és una bona notícia veure’t bé, en ànim, en il·lusió i en alegria”.  “Quan Morella et necessite, tu estaràs al costat de Morella”, concloia l’alcalde abans de fer-li lliurament d’un ram de flors.

La baixa de Mila Ripollés de la oposició de Morella comportarà l’entrada d’un nou regidor a l’Ajuntament fins a les properes eleccions, que tindran lloc l’any vinent. Donades les dimissions, o el rebuig al càrrec de Francisco Medina, Diego Ibañez i Marina Sorribes, la candidata hauria de ser Rosa Isabel Ripollès. La llista electoral popular la completaven Santiago Ripollès, Jesús Antonio Lecha i Cristobal Milian, a més dels suplents Longino Roda, Maria Ángeles Guimerà i Maria Fe Ferrer.