ple ordinari de juny a nord:la sala

El programa nord:la sala és l’espai d’actualitat política de nord. Un cop al mes acull l’emissió íntegra del Plenari de l’Ajuntament de Morella. En aquesta ocasió és la sessió ordinària corresponent al mes de juny de 2010.

Morella torna a sol·licitar la reapertura dels Hotels tancats per la Generalitat i la Diputació
Morella ha celebrat aquest dijous el plenari ordinari corresponent al mes de juny. En ell, l’equip de govern torna a insistir sobre les instal·lacions hoteleres que la Generalitat i la Diputació de Castelló mantenen tancades en el municipi. La regidora de promoció econòmica, Sandra García, explica que l’equip de govern “exigirà a la Generalitat Valenciana que traga a concurs la gestió de l’hotel de la Fàbrica Giner, ja que és necessari per a crear ocupació i donar un impuls econòmic a la nostra població”.

Cal recordar, que aquest hotel roman tancat des de fa diversos anys. La regidora afirma que “en esta època de crisi, ens correspon als poders públics posar de la nostra part per a impulsar activitats empresarials que generen ocupació i riquesa”. García també explica que “el fet de que l’Hotel de la Fàbrica Giner haja perdut la cuina, el menjador i la zona de recepció de visitants i l’anunci d’albergar noves exposicions, és un senyal inequívoc de què el Consell pretén mantindre tancat l’Hotel”

En els últims deu mesos, ha albergat l’exposició temporal “Dinosaures, fardatxos terriblement grans”. Sandra García afirma que “esta mostra s’ha realitzat sense llicència d’activitat” i destaca que “els més de 100.000 euros que s’han invertit en esta exposició de 10 mesos ja podien haver contribuït a la millora de les instal·lacions”. A més, la regidora posa en dubte “l’èxit” de l’exposició, ja que “ si comparem les més de 30.000 que rep el museu municipal i les 4.000 de la mostra temporal, entendrem que l’èxit és molt relatiu. I si a esta dada li afegim que l’exposició temporal de la Fàbrica Giner ha tingut un cost semblant al del museu municipal, l’èxit és quant menys, dubtós”. A més, la regidora apunta que “en els quatre dies de Pasqua, el museu municipal va tindre quasi 2.000 visites, és a dir, el 50% de les visites totals que han tingut els fardatxos terriblement grans”.

Sandra García afegix que “des de la nostra perspectiva no entenem que l’Hotel romanga tancat, perquè podria estar generant ocupació i convertint-se en un element important dins de la nostra oferta turística”. A més, destaca que “esta situació encara s’agreuja més si li afegim el tancament de l’Hotel Cardenal Ram”. També ressalta que “estes dos instal·lacions hoteleres tindrien unes 40 habitacions i estarien generant més de vint llocs de treball”.