ple ordinari de març a nord:la sala

El programa nord:la sala és l’espai d’actualitat política de nord. Un cop al mes acull l’emissió íntegra del Plenari de l’Ajuntament de Morella. En aquesta ocasió és la sessió ordinària corresponent al mes de març.

Mig milió d’euros per a Pla de Renovació Urbana
Morella està escometent les inversions programades dins del Pla Municipal de Renovació Urbana. El Carrer Blasc d’Alagó està finalitzant-se i en breu s’iniciaran les obres en Sant Julià. A més, un nucli important d’inversions, com són les del Pla E, es portaran al plenari de març, per a iniciar el procés de licitació. En total, les quatres actuacions d’aquest segon Pla suposaran una inversió de 308.538 euros. A més, en la sessió de ordinària de març  s’aprovà l’aportació municipal als Plans Provincials, a través dels què es realitzaran obres per valor de 180.000 euros.

El canvi d’entrada al Castell, condicionament de la Torre del Panto i restauració d’una part de la muralla, serà l’obra que compte amb una major part del pressupost. Amb aquesta partida, es crearà una entrada per la Plaça de Bous, davant de l’inminent començament de les obres del Parador de Turisme. Donat la proximitat amb la Torre del Panto, aquesta es convertirà en un atractiu més per a la visita i es restaurarà el llenç de la part de la muralla que estarà més prop de la nova recepció. A més, part del pressupost es destinarà a habilitar el Palau del Governador, ja en l’interior de la fortalesa, per a traslladar l’exposició “El Castell, una història de futur”. Esta actuació, ja va indicar el regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, que “és molt important, ja que tornem a aprofitar els fons per a continuar amb la recuperació del patrimoni històric”.

El nou centre cultural tindrà un pressupost d’uns 75.000 euros. Aquest s’ubicarà en la tercera planta de l’edifici Bancaixa, on estava l’antic gimnàs. En aquest centre, s’albergarà la biblioteca, l’Escola per a Adults (EPA), unes aules per a cursos de formació i la ludoteca. A més, aquesta actuació permetrà que la guarderia “puga augmentar la seua capacitat i els seus serveis, al comptar amb més espai”, ja que compartia espai amb l’EPA, ha explicat Ripollés.

L’Ajuntament de Morella continuarà amb la millora i implantació de les noves tecnologies. D’aquesta manera, uns 35.000 aniran destinats a l’adequació tecnològica de distints edificis i instal·lacions municipals. Amb esta partida es pretén que es puga millorar la difusió de distints actes culturals, educatius o institucionals.

El Pla E de 2010 també s’utilitzarà per a continuar reduint la despesa corrent del Col·legi Mare de Déu de Vallivana. Les actuacions realitzades directament per l’Ajuntament durant l’any 2009, han servit per a reduir un 30% el total de la despesa energètica. Amb aquesta actuació, “es pretén continuar millorant l’eficiència de la calefacció i l’aïllament tèrmic”, ha explicat l’edil. El pressupost per a esta obra serà de 20.000 euros, aproximadament.