carnestoltes 2010

Nord estrenà, aquest dilluns 22 de febrer de 2010, un programa especial que recull el més divertit del Carnestoltes de Morella 2010. El programa, que també s’emet en multidifussió en diferents horaris durant la resta de la setmana, també es pot veure al web de nordtv.cat.

Morella viu el Carnestoltes més boig
Hi ha dos característiques que fan especial el Carnestoltes de Morella. Una és que es celebra fora de dates, ja començada la Quaresma, el que li ha permés crèixer en participació a l’evitar la competència amb altres cites carnestolenques com la de Vinaròs; la segona és que la gent és la protagonista, el que comporta que sigue una festa espontània i feta a la mida dels participants.

La desfilada, que està marcat que comença a les vuit de la vesprada, realment s’inicia quant la pròpia gent vol. Les diferents quadrilles d’amics agafen l’ordre que volen en la cavalcada i qui vol ser el primer ho és i qui vol tancar la festa, la tanca. I pel mig les disfresses van creixent i cadascú desfila com i quan vol. D’aquesta manera si una persona veu l’inici de la desfilada a la zona de Les Calçades i després marxa fins als Porxes, veu un Carnestoltes notablement diferent.

Una carrossa de l’orgull gai que semblava vindre directament de Chueca, unes titelles que es movien a l’antull d’una gran ma, paracaidistes, Belens Estebans recent operades, treballadors faraons que no s’aturaven per tal d’acabar quant abans millor les grans piràmides, un autobús escolar que portava als alumnes fins a l’escola de Morella, una Wii Fit gegant i molt aeròbica… i així fins a completar un veritable riu de gent que omplia els carrers més cèntrics de Morella fins a ben entrada la matinada.