carnestoltes 2009

Nord, la televisió comarcal, vol recordar aquesta setmana els darrers Carnestoltes de la ciutat de Morella i al 2009 la pluja no va impedir que centenars de persones decidiren participar en la festa

Sobre les vuit de la tarda el placet de Sant Miquel va anar vestint-se de colors a mesura que les diferents quadrilles anaven arribant en els motius escollits enguany. Un any més l’imaginació va ser la guanyadora en aquesta festa de disfresses, que comporta un espectacle al costat. En seguida vam ser testimoni del gran espectacle del circ… no li faltava de res: domardors, lleons, pajassos, mags, equilibristas, prestidigitadors, forçuts, dones barbudes… en un moment la plaça s’havia plenat.

Apareixien Cupidos carregats de fleches del amor, i al costat Marilins que ens sorprendrien a tots quant emulaven un dels moments cinemaografics de l’actriu més repetits. Toreros buscant una plaça de primera, i formigues que s’havien allunyat del seu formiguer. Ranes que estaven com a casa en la humitat de l’ambient i la fulla de nenúfar que s’havien portat desde la seva bassa. Pel portal de Sant Miquel i com si es tractara de fira van veure entrar un ramat d’ovelles complet manejades a la perfecció per el gos i el pastor que ens van fer, fins i tot, una demostració de gossos de rabera

I hi havia qui espantava la crisis regalant diners per que estaven forrats. I altres que oferien els seus serveis a bon preu per que estaven en crisis. Bollywood també va estar present al Carnestoltes de Morella en els seus trages colorits, la seva musica animada i un gran elefant, al que li feia la competencia un gran gorrino que es pensava que venia a carnaval però venia de matança. Herois del básquet, jugadors de futbol americà, i reconeguts cuiners que mesclaven en el menú plats casolans, de cada casa de cada participant.

A Morella es van citar, Zapatero, Rajoy, Josep Lluís Carod Rovira, i fins i tot Maria Teresa Fernandez de la Vega. Ells venien a peu, mentre que Batman, Robin i tots els roins van decidir portar-se el batmovil musical per anar més comodes el trajecte de la desfilada. El ritme el posaven les xarangues i infinitats d’apareils musicals que els protagonistes de la festa havien inventat.

I fins i tot per a que quedarà constancia, aquesta festa de carnaval va servir també per anunciar-ne un altra: l’Onso que aquest proper cap de setmana es celebrarà al a Mata. La pluja no va estar present en aquesta desfilada, però ens va acompanyar tota la tarde.