ple ordinari de febrer a nord:la sala

El programa nord:la sala és l’espai d’actualitat política de nord. Un cop al mes acull l’emissió íntegra del Plenari de l’Ajuntament de Morella. En aquesta ocasió és la sessió ordinària corresponent al mes de febrer.

En aquesta sessió plenària s’ha aprovat el projecte i el plec de condicions d’una de les actuacions més importants per al municipi d’Ortells. L’Ajuntament de Morella derruirà uns deu edificis en estat ruïnós del nucli antic i condicionarà el terreny. Amb aquesta actuació, “es pretén millorar la seguretat i la imatge del municipi”, va afirmar l’edil d’urbanisme, Rhamsés Ripollés. L’objectiu de l’actuació és “recuperar aquesta important zona del poble, dinamitzar-la econòmicament i rehabilitar-la”, va afegir el regidor.

L’actuació satisfarà una de les grans reivindicacions dels veïns d’Ortells. La redacció del projecte ha resultat costosa, pel fet que molts propietaris es desconeixien i ha sigut complicat localitzar-los. Ara, es procedirà a la demolició de la illa contigua a la Plaça Major, es netejarà la zona i es condicionarà el terreny per a una possible reconstrucció. D’aquesta manera, es millorarà la seguretat, ja que hi ha risc d’afonament, filtracions i problemes de moviment del terreny. Les obres seran executades per l’empresa municipal CISE, repercutides en els compradors i tindran un cost de més de 48.000 euros. Ripollés també va manifestar que “amb aquesta obra es recuperarà un espai útil i es farà front al principal problema que han manifestat els veïns d’Ortells, des de fa ja massa temps”. Per aquest motiu, el regidor també va voler “agraïr la paciència que han tingut els habitants d’aquest municipi”.

S’aprova l’adhesió al programa Escola 2.0 amb la negativa dels populars
D’altra banda, en el plenari d’anit es va arribar a altres acords. El principal, va ser l’aprovació de la moció que va presentar l’equip de govern per a adherir-se al programa Escola 2.0 del Ministeri. La moció va eixir avant amb els vots en contra del Grup Popular, ja que es va considerar que “el programa és insuficient i no satisfà les necessitats dels alumnes de la Comunitat València”, va explicar el seu portaveu Guillermo Sangüesa. A més, éste va afegir que no és lògic que “els alumnes acudisquen a classe amb llibres i amb portàtil”. Per la seua banda, l’alcalde de Morella, Ximo Puig li va respondre que “aquest programa és potent i, l’educació mai hauria de ser un espai de confrontació”. El primer edil del municipi també va explicar que el programa pretén “superar la forma d’entendre l’educació per als alumnes, vinculant l’ordinador a l’àmbit lectiu i no a l’entreteniment”. Puig va concloure la seua intervenció destacant la política educativa del consistori, en el que es compta amb ajudes a llibres de text, guarderia gratuïta o ajudes per als projectes de final de carrera i, va destacar que “per a nosaltres, l’educació és el més important”.

A més d’aquestos punts, el ple va aprovar els comptes de tresoreria, la petició de subvencions per a dur a terme el pla d’accessibilitat, modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana, la sol·licitud a les administracions perquè arribe el senyal de la TDT a la Pobleta, la participació en el programa “Reserva de la Biosfera dels Ports i el Maestrat”, l’adjudicació dels pastos de la Muntanya de Vallivana a Diego Pitarch i l’informe del Centre de Dia.