sergio beser rep la creu de santa llúcia a nord:íntegre

El programa nord:íntegre recupera la retransmissió íntegra de l’acte de lliurament de la Creu de Santa Llúcia a Sergio Beser. L’acte, que es va estrenar a Localia Nord el 11 d’agost de 2007, es podrà veure a partir d’ara a la web de nordtv.cat a qualsevol hora.

Després de vuit mesos, Sergio Beser va poder recollir la Creu de Santa Llúcia. Emotiu va ser l’acte de lliurament d’aquesta distinció que atorgue la ciutat a veïns o col·lectius que destaquen en el seu treball a favor de la ciutat de Morella. Catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, Sergi Beser, ha destacat en la seva tasca d’ambaixador de la seva ciutat natal en tots els cercles en els que ha treballat. Nombrós públic va assistir a l’acte , que va comptar en els parlaments de bons amics de Sergio i de Morella com l’escriptor Ignasi Riera, o Teudo Sangüesa, que comparteix amb Sergio tasques al capdavant de l’Associació d’Amics de Morella i Comarca.

Sangüesa va destacar el paper de Beser dintre d’AMIC. Ignasi Riera no sols va destacar la seva trajectòria professional a Barcelona, també el seu paper com a ambaixador de la ciutat de Morella en aquelles terres. L’escriptor recordava com en la novel·la “los mares del sur” de Vázquez Montalbán, el nom de Sergio Beser apareix un i un altre cop, i afirmava rotundament “…de tant en tan la terra produeix un savi”.

La Creu de Santa Llúcia s’atorga el dia de Sant Julià
L’alcalde de Morella Ximo Puig,  va començar el seu parlament recordant una carta que fa molts anys li enviara un morellà resident a Sant Cugat, en la que entre d’altres consideracions i propostes per a promocionar la ciutat, li afegia un prec “…Morella li deu un reconeixement a Sergio Beser”. Durant el discurs del dia de Sant Julià, dia en que s’atorga el més alt reconeixement morellà, Ximo Puig ja assegurà que ”Sergio Beser de ben jove va haver d’anar-s’en de Morella però mai ha oblidat el seu poble i allà on ha estat sempre ha fet allò que fem els morellans: posar en valor el nostre orígen. Fa anys l’escriptor Manuel Vazquez Montalbán em va dir: Sergio és molt del Barça però només es fanàtic de Morella.”

Emocionat per les paraules, la companyia i la distinció que el plenari de l’ajuntament per unanimitat va decidir atorgar-li, Sergio Beser, es va mostrar agraït, però de forma ferma va afirmar que altres més que ell la mereixien, entre els que va nomenar a Manolo Grau Montserrat.