la festa de l’esport a nord:íntegre

El programa nord:íntegre estrenà el dilluns, 4 de gener de 2010 a les 21.33, la retransmissió de la Festa de l’Esport amb la que Els Ports Ràdio premia cada any als esportistes més destacats de la comarca en el darrer any. L’acte sencer, que s’ha pout seguir en multidifusió al llarg d’eixa setmana en diferents horaris, també es podrà veure a la web de nordtv.cat a qualsevol hora.

El Teatre Municipal de Morella acollia el primer dissabte de l’any una nova edició de la Festa del Esport organitzada per Els Ports Ràdio Cadena SER. Una gala amb molta participació presentada per l’equip esportiu de Els Port Ràdio i nord. En primer lloc es recordava el paper d’equips com el Club Bàsquet Femení Morella o Els Ports FC que fan un gran tasca per a la pedrera esportiva de la comarca. També es recordaven les fites al motor o el frontennis per donar pas als equips de la segona regional.

El Vilafranca, l’Esportiu Cinctorrà i el Morella van representar a Els Ports una temporada més, que en conjunt va ser molt positiva. Al Cinctorrà se li van lliurar dos trofeus individuals, el millor jugador i el màxim golejador, amb 26 gols, que van recaure en Jorge Ferrer ‘Perico’, el ‘pitxixi’ de la segona regional la passada temporada. Tot seguit es reconeixia individualment a jugadors del Morella FC. El màxim golejador va ser Chillida amb 13 gols, el millor defensa Marc Monfort, el premi al millor esportista per a Marc Bellvís, i el del esforç per a Hugo Adell. Pel

que fa a l’esportivitat el premi va recaure per a tot l’equip, un fet ja reconegut per la Federació Valenciana de Futbol.

Després dels clubs es premiava i reconeixia individualment als esportistes més destacats del any a la comarca, així com a institucions que han fomentat l’esport. Es recordava diferents fets ocorreguts durant l’any, com el sisè trofeu consecutiu rebut pel Morella FC de mans de la Federació Valenciana de Futbol ‘un sexenni de trofeus’.

Individualment es premiava a Ivana García i Rosé Adell que estan a Saragossa convocades per la selecció de la Comunitat Valenciana per competir en el Campionat d’Espanya. Arreplegava el trofeu el president del club Bàsquet femeni Morella, José Moreno que sentia “molt d’orgull” per la selecció de jugadores del club morellà amb la selecció.

El ciclista morellà Jorge Amela obtenia un premi per l’esforç de la darrera temporada en la que ha participat en moltes proves, com la Volta a la província de Castelló i donar-li sort per a la propera temporada.

En motor es premiava a Iván Moles, en categoria de motor, que amb el seu Fiat Tipo 1,8 ha guanyat el campionat de la Comunitat Valenciana d’Autocross.

David Prades, atleta vilafranquí , era reconegut per un any en el que ha sigut campió d’Espanya i de la Copa d’Espanya juvenil de curses de Muntanya en Pujada vertical, tota una fita d’un jove amb molt de futur que ha collat un any sensacional.

La recta final va tenir protagonisme per als esports de muntanya amb un reconeixement a la trajectòria de Fermín Peñarroya, un ‘vuitmilista’ morellà. També es reconeixia a Jorge Membrado que va aconseguir l’objectiu de coronar el difícil cim del McKinley.
Abans de tancar l’acte, l’alcade de Morella, Ximo Puig, tenia unes paraules de reconeixement als esportistes de la comarca

El final aplegava amb el premi a la Societat Esportiva ESPEMO pels seus 25 anys al més alt, recollint el premi Jorge Membrado acompanyat d’una representació dels més joves que estan ara a ESPEMO.

Una festa del esport molt completa esperant un 2010 igual o millor per al esport de la nostra comarca.