concert de santa cecília 2009 a nord:íntegre

El programa nord:íntegre estrena aquest dimarts, 1 de desembre de 2009 a les 21.33, la retransmissió del tradicional concert de Santa Cecília de l’Associació Musical Mestre Candel de Morella. El concert, que es podrà seguir en multidifusió al llarg de la setmana, ja es pot veure a la web de nordtv.cat a qualsevol hora.

En aquest esdeveniment musical es va lliurar el premi Mestre Candel a Ricardo Miravet “un acte de justícia” tal com afirmava  Antoni Ortí, el director de la banda. Aquesta edició del concert de Santa Cecília va tenir un element molt especial, ja que el director de la Mestre Candel, Antoni Ortí, no va poder estar a la batuta, al patir un accident fa dos mesos, així que la va dirigir el jove músic Miquel Centelles.

El concert, de caire bitemàtic amb pas-dobles i bandes sonores, s’encetava amb la interpretació: Pérez Barceló i el clàssic Suspiros de España, dos pas-dobles amb molta força musical. Tot seguit, amb gran expectació del públic, es presentava als nous músics que han entrat enguany: la trombó Emma Jiménez i el bombardí Christian Ibáñez que malauradament no va poder estar al concert per estar malalt.

La música de la Mestre Candel continuava amb més pas-dobles, els taurins Nerva i Tercio de Quites i finalitzava el primer bloc Puenteareas dedicat a la localitat galega del mateix nom. D’aquesta manera es donava pas a un dels moments importants de la nit, amb el lliurament del premi Mestre Candel a Ricardo Miravet, premi que l’any passat es va quedar desert. Des de la banda s’ha escollit a Miravet per la seua trajectòria com a director del Festival Internacional de Música, que compta amb XXVII edicions, i sobre tot por la seua tasca al voltant de l’orgue barroc de l’església Arxiprestal de Morella. Miravet es va sentir “orgullós” de rebre aquest reconeixement.

La Mestre Candel tancava el primer dels actes d’aquest intens cap de setmana amb música de conegudes pel·lícules. Els sons del metall interpretant La Gran Evasión va donar pas a Backdraft una sel-lecció molt potent de diferents temes del film de bombers Llamaradas. Després el públic aplaudia And All That Jazz del compositor John Cander, autor de bandes sonores com Chicago o Cabaret. El concert de Santa Cecília finalitzava amb La Missió del mestre Ennio Morricone i la espectacular sel-lecció de La Máscara del Zorro de James Horner.

Un complet concert dirigit a la perfecció pel director ‘provisional’, Miquel Centelles, que va ser reconegut pels seus companys amb el lliurament d’un quadre de record per estos mesos d’esforços per tirar endavant aquesta actuació.