mostra de joieria a nord:24 minuts


El programa nord:24minuts és l’espai de reportatges de nord que, sense una periodicitat fixa, ens porta a veure, en el temps limitat per 24 minuts, els assumptes més variats de la comarca dels Ports. Aquesta nova entrega ha passat 24 minuts a la Mostra de Joieria que ha organitzat, un any més, la Joieria i Rellotgeria Garcia de Morella. El programa, que s’estrenà el dilluns 16 de novembre, es port veure també ací.

Joies en plata, or, pedres precioses, acer, perles de diferents indrets i procedències, i altres materials no tant nobles, que al combinar-se en aquells elements li confereixen a la joia un toc especial i un disseny atractiu; materials com el cuir, les pedres de riu, roba de mitja….

La sala del Justícia i Consell de Morella ha tornat a ser transformada en un gran mercat, en aquest cas de joies, i rellotges que eren veritables joies. Fins i tot s’exposaven el rellotge de Fernando Alonso, o el de Rafa Nadal, que per cert estava ja venut quant nosaltres hem anat. El refugi de l’or com a divisa, en aquestos temps de crisi, ha provocat que aquest material pujara també com a matèria prima per als joies, però lo cert és que amb molta imaginació molts han pogut mantenir preus, i realitzar creacions cridaneres, atractives, veritables obres d’art a preus adquisitius. És el cas del creador-joier Manuel Cuellar que, un any més, ha portat les seves creacions a aquesta mostra. Si l’any passat les peces exposades passaven dels 12.000 euros, enguany la més cara estava sobre els 3.000. Pel demés, en la ampla secció de les joies que podem trobar al a joieria morellana, els preus anaven dels 20 euros fins els 3.000.