blog: martí gómez parla de nord als oïents de la ser

Sempre és un plaer que parlen d’un. Fins i tot hi ha una frase feta que, amb ironia, diu algo així com “que parlen de tu, encara que sigue bé”. Aquesta setmana, quan nord ha complert ja un mes de vida, les notícies sobre la televisió comarcal dels Ports han continuat apareixen en diferents mitjans, ara ja sobretot aquells especialitzats. Una revista del món professional audiovisual, que es diu Antena Local, ha destacat el fet que una televisió local s’hage convertit en pionera en adoptar la fòrmula de 24 hores de notícies, el que fins ara es reservava a canals de la talla de la CNN ó, més propers, el 3/24.

Aquest fet d’emetre informació constant i de caràcter eminentment local també ha provocat que més gent tingue accés a la informació que li és més propera i, per tant, més útil. Hi ha gent que només pot veure la televisió de matinada, a mitja vesprada o de bon matí i fins ara no podia accedir a les notícies del seu poble amb facilitat. També aquells que només estan per la nostra terra en caps de setmana o vacances ara tenen la oportunitat de veure la seua tele en dissabte i diumenge.

Aquest ha sigut el cas de José Martí Gómez, un morellà que exerceix el periodisme des de 1966 com es pot lleguir a la biografia publicada al web de l’editorial RBA, d’on hem agafat també la seua fotografia per a il.lustrar aquest post del blog de nord.

El passat diumenge 18 d’octubre participava, com fa sovint, en una tertúlia del programa matinal A vivir que son dos dias, dirigit i presentat per la coneguda periodista Montserrat Domínguez. Al que va fer referència no era el motiu de la tertúlia a la que havia estat convidat, ja que anaven a parlar de la delicada situació de la política a la Comunitat Valenciana, amb casos de corrupció com l’anomenat Gürtel. Però Martí Gómez va exercir el seu morellanisme -o comarcalisme, en aquest cas- i aprofità els micròfons oberts de la cadena SER a nivell nacional per tal de comentar una notícia que havia vist a la nostra tele, que ell anomena canal nord… Al veterà periodista d’orígen morellà li va atraure l’atenció que a la comarca dels Ports hi hagués un capella amb moltíssima feina, per tindre molts de pobles als que atendre espiritualment. Vos convidem a escoltar-ho i comprendreu com, amb mencions com aquesta, un veu recompensada la seua feina amb escreix.

<< entrada següent | entrada anterior>>