naix:nord

foto_ntc_naixnord_600x

El 15 de setembre, naix “nord”

La televisió tal qual la coneixem avui en dia està a punt de passar a la història. I per tal de fer front a un futur que serà digital o no serà, arranca una nova televisió a la comarca dels Ports. Amb la mirada posada en la transició a la TDT naix “nord”, amb les ganes que comporta encetar un nou projecte i amb l’experiència que donen més de vint anys fent televisió local de proximitat.

“Nord” és el canal de 24 hores de notícies de la comarca dels Ports, que naix d’aquesta manera per tal d’adaptar-se a les necessitats actuals de la televisió, amb audiències cada cop més fragmentades i on es fa més difícil que mai destacar entre una ampla oferta. Per això “nord” s’estructura amb rodes informatives de 30 minuts on es repassa l’actualitat local i es donen apunts també d’allò que passa arreu del món. Aquestes rodes informatives es van succeint al llarg de les 24 hores del dia, per a que l’horari no sigue un problema per a l’espectador, que podrà saber allò que més li interessa pel matí, per la vesprada, per la nit o de matinada. I durant el cap de setmana, les rodes informatives d’actualitat es transformaran en amplis resums setmanals, pensats especialment per a la gent de les nostres comarques que viuen fora i per a aquells que no tenen temps de veure la tele entre setmana.

A més, la informació mes rigorosa, tant de dilluns a divendres com entre setmana, ve acompanyada per altres programes de serveis, d’actualitat o de divulgació, facilitats per la Xarxa de Televisions Locals, per Comunicàlia i per l’associació de Televisions Digitals Independents (TDI). Espais de cuina, de motor, de debat, de reportatges i demés que l’espectador anirà descobrint poc a poc amb les franges horàries habilitades a diferents hores del dia.

Paral•lelament al naixement de la nova televisió, Comunicacions dels Ports –l’empresa editora de la televisió i la ràdio comarcal- també encetà el 15 de setembre de 2009 el projecte “comarquesnord.cat”, un nou mitjà de comunicació que aprofita els avantatges d’internet per tal de portar allò que passa a les nostres comarques a gent d’arreu del món amb la voluntat de ser el mitjà de comunicació de les terres del nord de la província de Castelló i del sud de Terol, que comparteixen una mateixa llengua i cultura. Comarquesnord.cat ja està a la xarxa, amb la informació actualitzada minut a minut de tot allò que passa arreu de les nostres comarques.