Morella celebra aquest dijous el ple ordinari del mes d’abril

comarquesnord.cat . Morella . 21 d'abril de 2016 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella celebra avui la sessió plenària corresponent al mes d’abril. En aquesta, destaca que es presentarà un informe de la situació del Pla General d’Ordenació Urbana, en el qual es planteja poder iniciar, en els propers mesos, diverses modificacions puntuals per crear sòl industrial, ordenar la zona de la Costa Arrapat i crear una futura zona d’expansió a Santa Llúcia.

L’Ajuntament de Morella va elaborar el PGOU en l’any 1994. El 2007, es va plantejar una revisió del mateix, per a adaptar-se a les necessitats de creixement i problemàtica urbanística de la localitat. Des d’aquest moment, es va realitzar la tramitació i es va realitzar el Concert Previ fins a obtenir el Document de Referència, que serveix com a marc de creixement de Morella. Per això, degut també a la gran càrrega administrativa i econòmica que suposaria la redacció d’un nou Pla General, des de l’Ajuntament de Morella es planteja utilitzar aquest Document de Referència i abordar les millores i creixement, mitjançant modificacions puntuals, les quals tenen una tramitació més àgil i un cost molt menor. En l’informe que es presenta avui al ple, es proposa iniciar les tres esmentades.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, explica que “la revisió de tot el Pla General no és urgent ni abastable econòmicament en l’actualitat, pel que seguirem les directrius del Document de Referència, incorporant modificacions puntuals que permetisquen adaptar-se a les necessitats urbanístiques de Morella”. En aquest sentit, assenyala que “el principal objectiu d’aquestes modificacions que plantegem és la creació de nou sòl industrial, després que el Polígon les Casetes es trobe al 100% de la seva capacitat. Així, es pretén crear un creixement controlat en les laterals est i oest i reduir el seu impacte visual, perquè més empreses es puguen instal·lar en la principal zona industrial de Morella”. A més, indica que “la modificació que es planteja a la Costa Arrapat servirà per ordenar la zona, plantejant un creixement controlat, d’acord al document de referència del Pla General, que ajude a la urbanització i que millore diverses problemàtiques existents” i que “la modificació de Santa Llúcia es realitza per preveure una zona de creixement de la població propera al nucli urbà, sempre d’acord amb el document de referència”.

. Ordre del dia
En el ple d’avui, en l’informe d’alcaldia, Rhamsés Ripollés també informarà de la reunió que van mantenir ahir els alcaldes dels Ports i Maestrat amb tècnics de la Diputació per abordar la situació del nou contracte d’escombraries.

A més d’aquests punts, en la sessió d’aquesta vesprada s’aprovaran les modificacions de crèdits 1 i 2 i els comptes del Santuari de Vallivana, els organismes autònoms i tresoreria dels mesos de febrer i març. També es derogarà l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per utilització privativa o aprofitament especial del domini públic, es nomenarà els representants del Grup Municipal Popular, s’aprovarà la creació de l’associació “3 Territoris”, es nomenarà els membres de la Junta Pericial, es ratificarà el conveni amb la Creu Roja o es mostrarà el compromís de col·laboració amb la Conselleria d’Educació per implantar el mòdul de Producció Agropecuària. Finalment, es presentaran informes de la Mediterranean Xtrem i de les properes exposicions de dinosaures.

Més informació: |