Vicente Guillén veu el Centre d’Oci Ocupacional com un projecte interessant per al Matarranya

comarquesnord.cat . Arenys de Lledó . dimecres, 2 de març de 2016 .
Etiquetes:

El conseller de presidència del Govern d’Aragó, Vicente Guillén, ha triat el Matarranya com a primer destí en la seua ronda de visites que farà per les diferents Comarques de la regió, i on ha descobert els principals projectes estratègics del territori. Durant la seua visita, que va començar a Arenys de Lledó, va continuar per Vall-de-roures i va tancar a Mont-roig, Guillén es va reunir amb diferents alcaldes de la nostra comarca i amb l’equip de govern del Consell Comarcal. Entre altres, Guillén va conèixer de primera mà el projecte del Centre d’Oci Ocupacional que el Matarranya vol posar en marxa a Mas d’Arsís, i que es vol convertir en un punt logístic que barrejo oci, naturalesa i turisme. Una visita que, al mateix temps, va servir per a tranquil·litzar al territori quant a la partida econòmica que la DGA destinarà finalment a les Comarques, i que serà similar a la que van tindre durant l’exercici passat.

La primera parada en la visita de Guillén va ser Arenys de Lledó. L’alcaldessa de la vila, Mari Àngels Vaquer, va explicar que durant esta trobada “hem passejat per les infraestructures del poble, mostrar-li les necessitats que tenim”. Una de les parades va ser al Galeró, la zona de bany natural. “És l’únic lloc on ens podem banyar a l’estiu, i el problema que tenim és que quan apareixen riuades, deixe allí les graves depositades i tenim els tolls colgats”. El riu no es pot tocar, “i ens agradaria que aquella zona en concret ens deixaren fer alguna cosa”, va expressar l’alcaldessa d’Arenys. Durant la visita també es va parlar de la carretera. “Tenim les vies de comunicació en molt mal estat i ens agradaria que feren alguna actuació. I hem parlat també d’una roca que tenim al mig del poble, en perill de despreniment”, així com altres necessitats que té Arenys i els seus veïns.

Sobre la carretera, Mari Àngels Vaquer va concretar que les petites actuacions que s’han fet durant els últims mesos no han agradat gens. “Des de la Diputació ens van fer un manteniment del que no estem gens contents”. Al poble hi ha bastant desànim per una rehabilitació integral de la carretera, tant de la connexió per dalt des de Calaceit com a través de la connexió amb Lledó. “Està el projecte paralitzat”, va lamentar l’alcaldessa d’Arenys, a qui li agradaria que es compliren els compromisos que fa anys es van fer i que parlaven d’una rehabilitació integral de la via de comunicació. Durant la visita del conseller Vicente Guillén, l’ajuntament d’Arenys de Lledó també li va traslladar alguna problemàtica que tenen al poble, com ara la presència d’una pedra al mig del poble. “No és que sigue un perill imminent, perquè el Departament de Geologia de Diputació està damunt, però la roca està allí i s’hauria de buscar una solució perquè no es desprengue i puga fer mal a les cases del voltant”.

. El Mas d’Arsís

La visita va continuar per Vall-de-roures, on el conseller Vicente Guillén es va reunir amb representants polítics i treballadors de Comarca. Al mateix temps, el conseller de Presidència va descobrir el projecte del Mas d’Arsís, on l’equip de govern de Comarca vol instal·lar el Centre d’Oci Ocupacional. Sobre la matèria, el mateix Guillén va dir que “el Matarranya és una comarca que conec perfectament, i volia que fos creditora d’esta primera visita per ser una de les més allunyades del centre de poder”. Guillén va recalcar que el Mas d’Arsís “és un projecte turístic que barrege aspectes educatius i socials”, un projecte que “em pareix molt interessant a finançar a través del FITE. Un projecte de desenvolupament per a la Comarca, nou, i que té un punt fort que té efecte a tota la comarca. El considero un projecte innovador, interessant i crec que som capaços de tirar-lo endavant”, va tancar.

El president de Comarca del Matarranya, Rafa Martí, també va fer menció a la visita del conseller de Presidència del Govern d’Aragó. Martí va recalcar que “la visita ha passat per Arenys, Vall-de-roures i Mont-roig. A Comarca li hem traslladat i clarificat com funcionem i li hem traslladat dos o tres temes que considerem que són importants per a l’entitat i per a tota la comarca”. Se’ls va donar a conèixer el projecte del Mas d’Arsís, que “li ha aparegut un projecte molt interessant i que si hi ha fons del FITE es comprometien a tirar-lo endavant”. En una segona reunió de treball se li han traslladat queixes com ara “els problemes que ha generat l’última nevada” al territori, que durant unes quantes hores va deixar sense subministre elèctric molts pobles del Matarranya, com també el projecte de porta a porta per a augmentar reciclatge, mirant cap al 2020, que és l’any fixat per Europa pel compromís en el medi ambient i el reciclatge.

Més informació: