El PSOE apostarà per un projecte sobre qualitat d’aigües del Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 17 de novembre de 2015 .
Etiquetes: , ,

Els candidats del PSOE per la província de Terol al Congrés i al Senat han mantingut recentment una reunió a Vall-de-roures amb representants de militància, alcaldes i regidors de la comarca del Matarranya, en la qual han expressat els seus principals objectius per a esta regió de la província, com ara l’elaboració d’un projecte directriu de qualitat d’aigua del riu Matarranya. La reunió s’emmarque en la ronda de visites que els candidats estan fent per les diferents comarques de la província. Esta iniciativa tindria com a principal objectiu “assegurar la qualitat de l’aigua del riu, i a partir d’aquí, posar en marxa un projecte vertebrador del territori, un projecte mediambiental sostenible amb la qualitat de l’aigua del riu”, va dir el candidat del PSOE al Congrés per la província de Terol, Ignacio Urquizu.

Al mateix temps, un altre dels objectius expressats pels socialistes en esta comarca és la posada en marxa de les plantes depuradores de purins de Pena-roja de Tastavins i de Vall-de-roures, així com potenciar la ramaderia i indústria agroalimentària, amb gestió sostenible dels residus, a través de les plantes de purins. A la vegada, els socialistes també van explicar que plantegen impulsar els estudis pertinents per a l’establiment de regs socials a la comarca, que consideren necessari l’impuls del dictamen eixit de La Freixneda, dins del Pacte de l’Aigua, amb la construcció de més basses laterals, i amb diàleg i acord amb els habitants de la zona. Pel que fa a la PAC de cultius llenyosos, consideren necessàries les ajudes acoblades a la producció, amb compensació a aquells cultius amb una menor producció.

“Un dels nostres objectius principals en esta comarca és la millora d’algunes carreteres, com la d’Arenys de Lledó, la de La Portellada a Fórnols i Massalió“, va exposar la candidata al Senat, Perla Borao. Pel que fa a la N-232, els socialistes creuen que cal impulsar la licitació de les obres i l’adjudicació dels trams de la província de Castelló “per a obrir la sortida natural al mar des d’esta zona”. Altres dels objectius expressats pels socialistes passen per plantejar un programa de suport econòmic a la creació d’ocupació i la lluita contra la despoblació.

Més informació: | |