Comarca del Matarranya invertirà 249.261 euros en la substitució de calderes de tots els pobles

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dimarts, 16 de juny de 2015 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya ha tret a licitació el projecte per la substitució i renovació de les calderes de gasoil per equips que fan servir la biomassa en diferents edificis municipals de les 18 poblacions del territori. La iniciativa suposarà una inversió de gairebé 250.000 euros, en la seua gran majoria procedents de FEADER, i ha estat aprovada per consens per tots els representants municipals de la comarca. “Pensem que és un projecte molt interessant perquè beneficiarà al territori de dos maneres diferents. Per un costat, la instal·lació d’estos nous sistemes no suposarà cap cost per a les administracions locals en la majoria dels casos que, al mateix temps, veuran reduït d’una forma significativa la seua despesa energètica i el cost econòmic del mateix. I per l’altre, es reforçarà l’ús de la biomassa, un combustible que tenim al territori i que pot generar riquesa a la zona”, va dir Francisco Esteve, president del Consell Comarcal.

Els treballs de renovació i substitució de calderes es desenvoluparan durant els pròxims mesos i està previst que finalitzen abans del mes d’octubre. “Segons marque el FEADER el projecte ha d’estar finalitzat abans d’octubre. Per tant, una vegada s’adjudique el projecte es començarà a treballar perquè tot ha d’estar acabat abans d’octubre“, va assenyalar Esteve. Pel que fa a la inversió, cal assenyalar que “del projecte presentat al FEADER es van aprovar 16 de les 18 intervencions. Concretament, Ràfels i Queretes es van quedar fora, però des de la Comarca entenem que esta iniciativa té un gran consens i el cost de les actuacions en estes dos localitats s’assumirà amb fons comarcals perquè tots els municipis sense excepció es beneficien d’este projecte”. També caldria destacar que només dos dels 18 municipis hauran de sufragar part de la inversió. “En el cas de Calaceit i Pena-roja els ajuntaments sí que hauran d’aportar part del cost perquè els projectes presentats es passaven dels límits que es van establir a nivell general”.

Un altre aspecte important del projecte és el foment de l’ús de la biomassa que des de l’administració comarcal esperen que “supose un exemple per als veïns del territori i sigue un pas més per dinamitzar l’aprofitament de la biomassa, tan abundant en el nostre territori”.

Més informació: |