La Guàrdia Civil rescate una iguana propietat d’un circ a Mont-roig

comarquesnord.cat . Mont-roig . dijous, 7 de maig de 2015 .
Etiquetes: ,

La Guàrdia Civil va intervindre el passat dimarts 5 de maig a Mont-roig en la retirada d’una iguana que havien identificat diferents veïns del poble. Els veïns de la vila van comunicar a la caserna de la Guàrdia Civil que havien detectat un animal de “estranya forma i cua llarga” (segons les seues pròpies explicacions) a la zona alta d’un ametller a escassos metros de la zona lúdica infantil.

Van ser els agents de Mont-roig els que van retirar l’animal del parc, evitant que pogués fer mal a algun xiquet. Els fets van passar cap a les set i mitja de la tarde del dimarts. La Guàrdia Civil va poder introduir l’animal en una gàbia i traslladar-lo a la caserna per evitar incidents. L’animal era propietat d’un circ que va estar uns dies enrere actuant pel poble.

El mateix dia, a Nogueruelas, agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de Mora de Rubielos van imputar a una persona per un delicte de maltractament animal. Vora les 8 del matí del dimarts passat, el SEPRONA de Mora de Rubielos va interceptar a 6 quilòmetres de Nogueruelas una caravana de circ que es desplaçava al citat municipi per representar la seua funció.

Els agents eren coneixedors que el circ no tenia els permisos pertinents i documentació precisa d’un lleó, i van disposar a confiscar-lo quan van veure les pèssimes condicions en les quals mantenien l’animal. El lleó viatjava en una gàbia totalment tancada a través soldadures i únicament disposava d’una petita obertura. L’operació, que s’ha fet amb la col·laboració del SEPRONA de Castelló, investigava el circ des del passat mes d’abril.

Més informació: |