La Portellada s’omple de gent en la primera edició d’una fira dedicada a l’hort i el jardí

comarquesnord.cat . La Portellada . divendres, 1 de maig de 2015 . 1 comentari
Etiquetes:

Més contents, impossible. La Portellada va celebrar el passat 1 de maig la seua Fira de l’Horticultura i el Jardí, una mostra que va superar les previsions de l’organització i va portar centenars de persones a la vila. Enguany, els veïns i les veïnes de La Portellada van decidir complementar la festivitat de Sant Pere Màrtir a través d’una fira vinculada a l’hort, les llavors autòctones i el producte de proximitat. I la proposta va tindre una gran acollida. De fet, al llarg del matí ja havien voltat la fira tantes persones com s’esperaven per a tot el dia. Per tant, i sent la primera edició, més no es pot demanar. Totes les colles i penyes s’han bolcat en una fira curiosa i original. I els expositors, contentíssims perquè van vendre. Una fira que es va complementar en moltes activitats paral·leles, com ara el concurs de mascotes dels Horts Escolars, una gran exposició d’aperos del camp, una de fotografies, o l’intercanvi de llavors autòctones. Tampoc va faltar la Trobada Provincial de Bandes, les presentacions de llibres o un dinar de germanor entaulant a 360 assistents.

Des de l’organització, Víctor Vidal, naturalista i veí de La Portellada, va reconèixer que “ens ha sorprès molt que vingués tanta gent. Les nostres expectatives eren que passarien unes 800 persones. Però estes 800 persones ja havien passat pel de matí. Per tant, estem més que contents”. Vidal va valorar la resposta de visitants i de turistes que van voltar la fira, però també “la gran resposta que hem tingut dels veïns de La Portellada. Cada colla s’ha dedicat a una cosa. I el resultat només cal veure’l”. Una fira que porten treballant pràcticament un any i que li ha donat molta vida a La Portellada durant el pont. La Fira de l’Hort i el Jardí tenia tres potes: exposicions, alimentació i planter. “Hem tingut 13 punts d’alimentació de quilòmetre zero. No ha costat molt omplir-lo. La gent que té un negoci vol vendre i avui (referint-se al 1 de maig) està venent”. L’apartat de maquinària menuda, hort i planter “ens ha costat una mica més. Per una senzilla raó: és festiu”. Tot i això, molta varietat que s’ha complementat amb la presència de la Xarxa Aragonesa de Llavors i l’intercanvi de llavors.

Una Fira de l’Hort i el Jardí que no acabe aquí. Durant la fira s’han preparat 150 llavors diferents. Entre ells, 48 varietats de tomata. “La primera setmana d’agost farem un tast de tomata de les varietats de tomateres que hem repartit i berenarem tots junts”. Una cosa pareguda passarà amb les carbasses. En esta ocasió, “i com la carbassa té un cicle més llarg, farem una exhibició de cara a la Fira de Ràfels”, va afegir Vidal. Una festa rodona que es va tancar amb la Trobada Provincial de Bandes que va portar a La Portellada les bandes San Antón i Lira Alcañizana, així com música a la nit. Quant a organització, no van amagar alguna cosa a millorar. Com ara el dinar, ja que finalment es va haver de tallar a 360 persones, superant també les previsions contemplades. Tot i això, molta satisfacció i mil gràcies a tots aquells que han aportat el seu granet d’arena en esta primera edició de La Portellada.

Més informació:

1 comentari

  1. José Luis Micolau Ar enllaç al seu comentari

    Soc de La Portellada, pero visc a Mollet del Valles (BCN) desde fa molts anys, perque treballo a Catalunya.
    Pero el Poble me agrade molt y per aixo, cada cami que puc mi ‘escapo’ y en esta ocasio me ba sorprende y agrada moltisim, tan per lo maja que ba esta la 1ª Fira, con per la gran animasio y la organisasio tan bona que tenien los del Poble.
    Anims, en hora bona y a repetila.