Milton Ramos i Marga Fullana s’imposen en una espectacular etapa d’MTB a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 18 d'abril de 2015 .
Etiquetes:

Si la primera etapa de la Mediterranean Xtrem va ser impressionant, la segona s’ha convertit en un autèntic espectacle. Milton Ramos s’ha imposat en l’arribada a la Plaça dels Estudis, després de rodar tota la cursa un grup de quatre corredors al capdavant. Tots van entrar en menys d’un minut, el que ha convertit el final de l’etapa en una lluita apassionant. En la categoria femenina, la medallista olímpica i pentacampiona del món, Marga Fullana, ha vençut en el seu debut en aquesta competició i lidera la categoria Probiker, mentre que Ada Xinxó continua primera en la Xtrembiker. Els 300 corredors han gaudit de les sendes de Morella i Vallibona i d’uns paisatges impressionants, per concloure l’etapa en la localitat dels Ports, que els rebia amb un gran ambient.

Milton Ramos ha completat els 54 quilòmetres de carrera en 3:07:14, entrant només sis segons abans que Xavier Borràs, que s’ha hagut de tornar a conformar amb la segona plaça. A la general, la diferència entre tots dos és de 4 minuts i 48 segons. A continuació han entrat Roberto Bou (tercer en la general a 14 minuts i 30 segons) i Jon Erguin a 21 i 54 segons del vencedor. Aquest últim lidera la competició en la modalitat Probiker, ja que debutava en la jornada d’avui.

L’etapa ha començat a les 9:30 hores del matí de forma neutralitzada, des de la Plaça dels Estudis al Portal de Sant Mateu, on s’ha llançat. A partir d’aquí, els corredors han emprès una impressionant ascensió per la costa Arrapat i la pujada a l’antic Escorxador (gairebé dos quilòmetres d’un desnivell mitjà de més del 20%) per recórrer el passeig de l’Albereda i sortir del nucli urbà per Santa Llúcia. Aquesta etapa, de 54 quilòmetres i un desnivell de 1800 metres, ha passat per algunes de les sendes recuperades mitjançant el projecte Morella Singletracks, pel que ha estat un recorregut amb un gran encant paisatgístic, que ha encantat als participants. En ella, s’ha passat pel naixement del riu Cervol i s’ha seguit el seu curs per arribar fins Vallibona i tornar a la ciutat emmurallada, previ pas per Palos i Regatxol. Una prova trenca-cames duríssima, que ha requerit d’un gran esforç per part dels corredors. Demà, la cursa partirà de Morella a les 6:30 h. i es dirigirà cap a Benicàssim, lloc en el qual conclourà aquesta segona edició de la Mediterranean Xtrem.

El regidor d’esports, Amadeu Bordàs, ha agraït a tots els treballadors i voluntaris la feina que han realitzat en aquestes dues jornades i assenyalava que “tant els veïns com els participants i els visitants han gaudit d’aquesta espectacular prova, que ha convertit Morella a la gran ciutat de la BTT”. A més, indicava que “Morella està fent un gran esforç per posicionar-se com una destinació ideal per als amants del BTT i, aquesta prova contribuirà a aquest objectiu”. Finalment, ha felicitat el morellà Diego Aguilar, que ha realitzat un excel·lent paper i que ha entrat en meta molt prop dels deu primers classificats.

Més informació: