50.000 signatures contra el fracking, a les Corts Valencianes

comarquesnord.cat . Valencia . dimecres, 25 de febrer de 2015 .
Etiquetes: ,

Els membres de la PAF Comarques de Castelló, acompanyats per representants polítics (EUPV, Compromís i PSPV) , sindicals (CCOO-PV) i de col·lectius socials (Arca Ibèrica, Ecologístas en Acció, MESTRESSA i Per L’horta) han fet lliurament en les Corts Valencianes de les 50.000 signatures arreplegades per a sol·licitar que es deneguen els projectes a l’empresa Montero Energy Corporation.

Els riscos ambientals que comporten aquests projectes (contaminació d’aqüífers i atmosfèrica, sismicitat induïda, etc…) i la falta de rigurosidad de l’empresa en qüestió, han quedat demostrats en la multitud d’informes independents realitzats fins avui per tècnics i institucions.

En l’actualitat la Diputació de Castelló, la de València i 32 dels 42 municipis afectats directament ja s’han posicionat oficialment en contra del fracking.

Durant els dos anys i mitjà de trajectòria de la PAF s’han adherit a aquesta plataforma més de 200 associacions i col·lectius de tot tipus. Empresaris del sector turístic, agricultors, ramaders, caçadors, clubs esportius de muntanya i associacions ambientalistas, han mostrat la seua oposició al desenvolupament de la fractura hidràulica, una vegada coneguts els riscos que comporta per al medi ambient i la salut de les persones.

La societat ja s’ha manifestat clarament en contra del fracking i exigeix al govern del PP que s’antepose el sentit comú i el principi de precaució a l’interès econòmic de l’empresa. Ara només falta que els membres del Consell de la Generalitat Valenciana prenguen una decisió sobre aquest tema.

Des de de la PAF lamentem la irresponsabilitat del grup popular dels Corts, que està demorant la decisió sobre un tema que afecta directament al futur desenvolupament de la província de Castelló i exigim a la consellera Isabel Bonig que assumisca les seues responsabilitats i que es manifeste d’una vegada per sempre sobre aquest tema.

Més informació: |