Morella registra una sensació de fred de -20ºC

comarquesnord.cat . Els Ports . dijous, 5 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , , ,

La nevada de dimecres ha vingut acompanyada, com apuntaven totes les previsions, d’una intensa onada de fred. Aquestes temperatures gèlides, que tot apunta a que continuaran durant el dissabte i diumenge així com en els primers dies de la setmana següent, han portat aquesta matinada una dada extrema a l’observatori de Morella. Segons apunta Juan Amela, “la sensació de fred ha estat de -20ºC”, tot i que la dada mínima oficial és de -5ºC. A Vilafranca la mínima ha baixat, fins i tot, mig grau, quedant-se en -5,5ºC, segons l’observador Ignasi Llopis.

D’aquesta manera, el gel format per les precipitacions del dia anterior i les baixes temperatures són la nota predominant de la jornada. Des de les 7 de matí els bombers han reprès les seues tasques de neteja, activant el “dispositiu de nevades amb 4 màquines llevaneus” que reparteixen “sal per les carreteres afectades pel gel”, segons el Servei d’Informació del Consorci provincial de Bombers de Castelló (SIAB).

Per a l’endemà de la nevada “estan mobilitats una dotació de bombers del parc dels Ports, una unitat logística del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) i les Brigades d’Emergència de Ballestar i Castellfort”. Els treballs dels bombers es centren “especialment en les carreteres de La Tinença i Els Ports”, anunciant que “es va a continuar durant tot el dia amb varies passades” pels vials per tal de lluitar contra la neu i el gel.

Per altra banda, des de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), s’apunta a que aquest dijous els vents poden arribar a registrar al voltant de 120 km/h a l’interior de Castelló.

Més informació: | | |