Un CD recopile 10 anys del Cicle d’Orgue del Matarranya

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dimarts, 30 de desembre de 2014 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya ha volgut immortalitzar en un CD els 10 anys de vida del Cicle d’Orgue. Un treball discogràfic que ha estat possible gràcies a les gravacions en directe que s’han fet durant quatre edicions en les esglésies de Fontdespatla i de Mont-roig, on trobem els dos orgues històrics del territori. El CD integre un total de 17 peces enregistrades en els Cicles d’Orgue de 2009, 2010, 2011 i 2012, on tindrem l’oportunitat d’escoltar el trio d’orgue, flauta i soprano format per Hèctor París, Joan Codina i Olga Miracle; orgue acompanyat de l’Orquesta Tempo Giusto; l’organista Montserrat Torrent; i orgue i cant gregorià amb Ester Ciudad i la Capilla de la Fundación. Un treball que es va presentar durant l’acte de clausura de les Jornades Culturals, i que va albergar el centro Cúbic de Fontdespatla. La presentació del CD recopilatori va reunir a Margarita Celma, directora del Cicle d’Orgue, i Hugo Roglán, encarregat de fer les gravacions i el treball d’edició i masterització.

La presentació del CD d’aniversari, que podrà comprar tot aquell que vulgui, va reunir també una petita actuació en el Cúbic. Margarita Celma es va mostrar molt emocionada per l’edició d’este treball. “És tot un luxe. Teníem moltes ganes de que eixís per avant. Han sigut quatre anys de gravacions. Teníem les audicions de cada concert. Volíem que eixís a la llum i que la gent el pogués escoltar. Perquè els agradarà molt”. El CD tindrà de tot. “Hi trobem orquestra, orgue sol, veus, cant gregorià, flauta… Tenim la Montserrat Torrent. És un disc preciós”, va considerar Celma. Unes gravacions on “també trobem la calidesa dels aplaudiments, l’entorn de l’església…” i que agrupe formats de cançons molt variades. “Durant estos 10 anys hem tingut agrupacions musicals, cantants, també músics solistes”. Un CD d’aniversari que també vol servir per promocionar el Cicle d’Orgue del Matarranya a nivell estatal i difondre el patrimoni. “El nostre patrimoni, la nostre terra, la nostra música”, va recalcar Celma.

Durant estos 10 anys, Fontdespatla i Mont-roig han albergat actuacions de luxe. Algunes d’elles quedaran en la memòria, com la inoblidable interpretació de l’italià Matteo Bonfiglioli, que va emocionar les més de 100 persones que un 28 de juliol de 2013 van assistir a Sant Salvador de Fontdespatla. O l’emocionant concert de Santiago Banda a l’orgue i Marifé Nogales a la veu que va albergar Mont-roig, en el qual van sonar peces de Vivalvi, Paisiello, Giordani o el ‘Lascia ch’io pianga’ de Händel. Altres actuacions es podran recuperar d’este CD recopilatori. Des del Consell Comarcal, Francisco Esteve va defensar que “animem a tota la gent a que el compre”, i des d’aquí “volem agrair a tota la gent que ha hagut dins d’este Cicle d’Orgue durant 10 anys”, des de la directora i els artistes, als ajuntaments i parròquies de Mont-roig i Fontdespatla. Esteve va recordar que “invertir en patrimoni i cultura és apostar per la terra i pel llegat que ens van deixar els nostres avantpassats”.

Més informació: |