La revolució del Desfile congrega a molts espectadors a l’Espai Firal

comarquesnord.cat . Morella . Morella, 6 de desembre de 2014 .
Etiquetes:

L’Espai Firal de Morella va ser el marc de la clàssica desfilada que enguany va ser revolucionària, dels alumnes de segon de Batxillerat de l’IES Els Ports. Un esdeveniment molt esperat que de nou va reunir a molta gent de tota la comarca. Entre els reclams per congregar a molts espectadors va estar que es va fer en doble sessió, una per la vesprada i l’altra la tradicional de la nit. Això va incrementar la presència de gent més major i també de més xiquets perquè l’horari era més adient. L’espectacle va ser innovador. Cadascun dels alumnes representava a un cantant conegut de les últimes dècades. No van faltar les coreografies damunt l’escenari, però a més, també es va poder conéixer el parer d’estos mítics cantants. L’estructura anava avançant amb vídeos que recordaven la història de bona part de la segona meitat del segle XX i el principi del segle XXI. Això es complementava amb entrevistes als artistes i els balls d’una selecció de grans i coneguts temes de cada època.

Els canvis de l’espectacle van ser importants i van estar impulsats pels propis alumnes i pel grup Bureos Morella. Entre les dues parts van impulsar este esperat acte que portava per nom ‘Uns records, una música’. Trenta joves de tota la comarca van conformar els diferents balls i representacions. Ho van fer possible gràcies a molts d’assajos amb especialistes del ball com Carlos Gutiérrez o Ivana Ripollés. També van lluir espectaculars pentinats.

Amb estes innovacions, els alumnes de 2on de Batxillerat van capgirar la filosofia del desfile, però sense perdre el seu encant i el nexe d’unió que és la festa i passar-ho bé. Per fer-ho possible també van comptar amb l’ajuda dels pares que van estar al capdavant de les tasques necessàries per fer esta cita com estar a la barra o als tiquets. Van aconseguir reunir a molta gent i ajuntar els elements que van fer que este dia tornara a ser un dels més esperats de l’any als Ports.

Més informació: