Beseit acull la 3era convenció de les rutes de ‘Pedals del Món’

comarquesnord.cat . Beseit . dilluns, 1 de desembre de 2014 .
Etiquetes:

L’últim cap de setmana de novembre Beseit va acollir la tercera convenció de la xarxa de rutes per a BTT Pedals del Món en la qual van participar representants de cada un dels recorreguts existents a l’estat espanyol. Pedals del Món va nàixer amb la creació de la ruta Pedals de Foc que recorre el Parc Natural d’Aigües Tortes situat a la Vall d’Aran. Així ho va explicar Pep Vega, cofundador d’esta xarxa de rutes, qui va recordar que “tot això va nàixer amb la creació de Pedals de Foc que va tindre molt d’èxit i molt bona acceptació per part de la gent”. El propi Vega va considerar que “com va anar bé, els responsables del projecte vam decidir exportar-lo i per això avui estem aquí”.

Les rutes que integren esta xarxa comparteixen característiques i una mateixa filosofia de conèixer un territori a través del ciclisme de muntanya. A més, segons va dir Vega, “els nostres principals objectius són que la gent xalo de les rutes i que coneguin nous territoris. A part d’això, també s’ha de dir que esta iniciativa beneficiarà clarament al territori, perquè és una bona manera de donar-se a conèixer com perquè tots aquells que vénen utilitzen els serveis de la zona”. En estos moments, Pedals del Món compte amb un total de 17 rutes a tot l’estat. Entre elles trobem Pedals dels Ports que, que fa tres anys que s’ha posat en marxa i que recorre el nostre territori.

Segons va concretar Onofre Oianguren, de l’empresa turística Senda, Pedals dels Ports “té uns 200 quilòmetres i discorre íntegrament pel massís dels Ports. El seu recorregut és circular, comença i acaba a Beseit, i passa per Aragó, Catalunya i País Valencià“. En este context, Oianguren també va assenyalar que “enguany completem la tercera temporada des que la ruta es va posar en marxa i estem bastant contents del resultat i de com està funcionant”.

Més informació: