El territori demane inversió urgent a la A-1414 després de l’enèsim accident a les Crestes

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dijous, 27 de novembre de 2014 .
Etiquetes: ,

L’enèsim accident que s’ha registrat a les Crestes de Fontdespatla ha copat la paciència dels agents locals i comarcals del Matarranya. El passat dimecres 26 de novembre, a primera hora del matí, es va produir un nou accident de circulació a la A-1414, que és la carretera que connecte Vall-de-roures amb Mont-roig i el sud del Matarranya. Un últim sinistre que, tot i deure’s a un error humà, ha encès les alarmes. I és que les Crestes s’ha convertit en el punt negre de les comunicacions viàries del Matarranya. De fet, i durant els últims mesos, s’han arribat a registrar un total de 10 accidents en un tram de poc més de 3 quilòmetres, en una carretera que no destaque precisament per l’alta congestió. Per este motiu, el Consell Comarcal del Matarranya traslladarà a Carreteres de la DGA la seua preocupació, demanant actuacions urgents per intentar reduir este elevat índex de sinistralitat, una circulació que encara es complique més durant els mesos de l’hivern.

L’estat de les carreteres va eixir en l’últim ple comarcal. Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya, va recordar que “ara farà un parell d’anys es va prendre un acord”, que no és altre que “quan eixís el Pla de Carreteres es reparés eixe tram”. Esteve va concretar que fa uns dies “vam tindre una reunió amb representants de trànsit. Vam demanar les dades de sinistralitat de la A-1414”. Van accedir a elles, i els mateixos representants “es van quedar sorpresos” perquè en un tram de sol 3 quilòmetres s’havien produït 8 accidents en els últims mesos. A estos caldria sumar dos més de molt recents. El president de la Comarca i portaveu del PAR al Consell Comarcal va entendre que “a este tram passe alguna cosa. S’han fet proves i experiments que no han anat bé” com ara regs asfàltics que han empitjorat el ferm de la carretera. Esteve va recordar també que a l’hivern “els conductors sempre van amb l’ai ai ai! per eixe tram de carretera”.

Des del grup socialista, Alberto Moragrega va considerar que “aquí hi ha un problema. S’ha fet una proposta per part de presidència, posant damunt de la taula la situació de la carretera”, una realitat en la que “tots sabem que quan hi ha un accident, coneixem l’afectat. Són massa les vegades que hem sentit parlar d’accidents, inclús mortals, en este tram de les Crestes”. Per això, i “quan hi ha punts negres, s’ha d’actuar sobre ells”. És per això que “Govern d’Aragó hauria de buscar una solució”. Des del grup popular, Juan Enrique Celma va apuntar que “la Comarca estem molt preocupats perquè hi ha molts d’accidents”. Per això “cal instar al Govern d’Aragó i a Trànsit per a millorar estos trams de carreteres”. Les Crestes de Fontdespatla és un tram de carretera complicat, que destaque per tindre molts revolts, moltes zones d’ombria que quan cauen quatre gotes o quatre volves de neu són una pista de patinatge.

Més informació: |