Morella serà la capital de l’enduro aquest cap de setmana

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 30 de setembre de 2014 .
Etiquetes: , ,

Morella ha acollit una reunió entre l’alcalde, el regidor d’esports, tècnics, el director de museus i el cap de Policia Local, avui per ultimar tots els detalls de la I Enduro Race Morella Singletracks, que es disputarà dissabte i diumenge. Aquesta és la primera prova d’enduro reconeguda per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana i que es disputa en terres l valencianes i congregarà a més de 150 bikers de tot el país. Molts d’ells de gran nivell, com el campió del món de bike trial, Juan de la Peña, que realitzarà dues exhibicions. La competició combinarà l’esport amb el patrimoni de la ciutat, com en la jornada de dissabte, en la que tindrà lloc un espectacular descens des de dalt del castell, i els seus paisatges tan idonis per a la pràctica de l’enduro, que seran els protagonistes el diumenge. A més de l’alt nombre de participants, cal indicar que la competició comptarà amb més de cinquanta voluntaris, que vetllaran pel correcte funcionament de la mateixa.

El regidor d’esports de l’Ajuntament de Morella, Amadeu Bordàs, destacava que “estem organitzant una prova molt important, que és la primera competició que es disputa en aquesta modalitat en la Comunitat Valenciana, i esperem que sigui tot un èxit per convertir l’Enduro Race Morella Singletracks en un referent del enduro a nivell nacional”. A més, afegeix que “s’està treballant per fer una competició espectacular, que permetrà gaudir a tots els veïns i veïnes, ja que els recorreguts són molt bonics i els corredors, de primer nivell”. En aquest sentit, cal assenyalar que en la jornada de dissabte tindrà lloc el descens urbà, des del castell fins a l’exterior de les muralles. Aquesta serà a les quatre de la vesprada. Els punts de més interès per seguir la prova seran la plaça de Sant Francesc, el Jardí dels Poetes, la plaça Colom, el Portal de Sant Mateu o el de Sant Miquel. En aquest punt, s’ubicaran diferents carpes de l’organització, cronometratge, servei tècnic o botigues i serà la zona de meta. Aquest tram no comptarà per al resultat definitiu, però sí per organitzar l’ordre d’eixida de les quatre especials de diumenge, que tindran lloc al matí entre Morella, Torremiró i Xiva. Pera aquesta, les zones de més interès per seguir la competició seran l’aqüeducte de Santa Llúcia i Xiva. Els corredors prendran la sortida de Morella entre les 8 i les 9:30 hores i començaran a arribar sobre les 12:50 hores. A més, s’han organitzat més activitats durant el cap de setmana, com les exhibicions dels bikers (dissabte a les 19 hores i diumenge a les 11:15 hores), que acostaran el món de la bicicleta als assistents.

. Afeccions al trànsit
La jornada de dissabte, al transcórrer pel nucli urbà, serà la que presente més problemes per al trànsit de vehicles. Així, durant el transcurs de la prova, es tallaran tres punts: la Plaça Colom, afectant al carrer Mare de Déu, Basílica Arxiprestal i carrer Hospital, i els portals de Forcall i Sant Mateu, tant d’eixida com d’entrada. Mentre que diumenge, la zona amb més afecció és la del bar de Xiva. A més, durant el cap de setmana no es podrà estacionar a la Plaça de Sant Miquel i carrer En Timoneda.
D’altra banda, el castell de Morella no es podrà visitar durant la vesprada de dissabte. D’aquesta manera, l’horari de visita es reduirà de 11 a 14 hores. Diumenge, es restablirà la normalitat, obrint des de les 11 a les 19 hores.

. Bikers de primer nivell
A més de les esmentades exhibicions del campió del món Juan de la Peña, se citaran a Morella grandíssims corredors d’enduro. Entre els més destacats, podríem citar José Antonio Díez Arriola, Jacobo Santana o Raúl Doctore. Tot fa presagiar que la I Enduro Race Morella Singletracks comptarà amb un altíssim nivell, en tots els sentits.

En definitiva, aquest proper cap de setmana, 4 i 5 d’octubre, els aficionats al MTB més lúdic i autèntic tenen una cita inexcusable a Morella. El circuit programat serà una mostra de l’enorme domini dedicat al enduro i al all mountain que constitueix la zona. La celebració d’aquesta competició, juntament amb la de la Mediterranean Xtrem, suposa la confirmació de Morella com a destinació de referència dins del BTT a nivell nacional.

Més informació: | |