Paleontòlegs japonesos s’interessen per les restes de dinosaures de Morella

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 28 de setembre de 2014 .
Etiquetes: ,

Morella ha rebut avui la visita d’un investigador i dos empleats del museu de Fukui de Katsuyama (Japó), un dels centres paleontològics més prestigiosos del món. El motiu de la mateixa és l’interès per les restes fòssils de Morella, ja que un d’ells està realitzant una investigació sobre la familia asiàtica d’Iguanodon.

El museu Fukui s’interessa per la paleontologia de Morella

“Una delegació de japonesos va conéixer les restes de dinosaures de la zona”, apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

La regidora de cultura, Maria Rallo, assenyalava que “Morella té un impressionant patrimoni paleontològic, que desperta l’interès de nombrosos investigadors, tant de la localitat com de fora d’ella, i és molt important que recolzem la investigació sobre el nostre patrimoni i que treballem per posar-ho en valor”. A més, explicava que “Morella va ser un dels primers llocs que va tenir unes instal·lacions museístiques dedicades a la paleontologia, que enguany compleix 25 anys, i hem de reivindicar i divulgar la importància que té el patrimoni en la nostra localitat i la nostra comarca”. A més, anunciava que aquesta visita pot ser l’inici de col · laboració amb un dels centres museístics de paleontologia més importants del món.

El paleontòleg José Miguel Gasulla els ha acompanyat pels diferents llocs d’exposició de la localitat. Així, han visitat la sala del Consell de l’edifici consistorial, on han pogut veure grans joies paleontològiques, com les potes de sauròpode, els maxil·lars d’Iguanodon, un fèmur o les històriques tortugues Brodichelys Royoi i Eodortoka morellana. També han visitat el museu Temps de Dinosaures, per comprovar la varietat i riquesa museística de la localitat. Al finalitzar la visita s’ha entregat un petit obsequi que és una novetat en aquest museu. Es tracta d’unes monedes amb la imatge d’un Iguanodon i la silueta de Morella, banyades en plata que es poden adquirir al mateix lloc.

Més informació: |