La Societat Espanyola de Llengua i Literatura Anglesa Medieval celebra un congrés a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 16 de setembre de 2014 .
Etiquetes: , , ,

La Societat Espanyola de Llengua i Literatura Anglesa Medieval (Selim) reuneix importants professors, investigadors i alumnes de tota Europa, des del dijous i fins dissabte. D’aquesta manera, la Universitat Jaume I agafa el testimoni de les de Salamanca i Còrdova, organitzadores de les dues últimes edicions, i celebrarà aquest congrés a la localitat dels Ports. A més, en el marc d’aquest congrés, també es realitzaran dues activitats obertes al públic el dijous, com són els romanços medievals a la porta de la Basílica Arxiprestal o el concert Supramúsica en el Convent de Sant Francesc.

La regidora de cultura, Maria Rallo, destaca la importància de que se celebre una trobada com aquesta a Morella. Així, assenyala que “és un honor que la nostra ciutat puga ser la seu del vint-i-sisè congrés d’aquesta entitat, més encara si es té en compte la importància cultural i educativa de les seus anteriors”. Rallo també destaca que “Morella treballa per convertir-se en una destinació de congressos i albergar aquest tipus de trobades és molt important per consolidar-nos com ciutat relacionada amb la cultura, l’educació i el turisme”. A més, la regidora recorda que “enguany celebrem el sisè centenari de la trobada més important que ha albergat Morella,”Converses de Morella”, i aquest congrés de llengua i literatura medieval són un complement ideal a la nostra commemoració”.

La Societat Espanyola de Llengua i Literatura Anglesa Medieval té com a objectiu el fomentar, estimular i impulsar al nostre país, l’estudi i investigació de la literatura medieval anglesa, tant en els aspectes lingüístics com en els culturals o literaris. Cada any celebra un congrés en una universitat d’Espanya i es donen cita importants acadèmics provinents de diversos llocs del continent europeu, especialment, del nostre país i del Regne Unit.

Morella continua potenciant el turisme de congressos a aquest any 2014, en què celebra el 600 aniversari de les Converses. Així, aquesta mateixa setmana es produiran dues cites de rellevància, ja que al vint-i-sisè congrés de Selim es suma el comitè provincial de Creu Roja.

Més informació: | | |