Morella presenta la 758ª edició de la Fira, que se celebra aquest cap de setmana

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 9 de setembre de 2014 .
Etiquetes: ,

El regidor de desenvolupament rural de l’Ajuntament de Morella, Rafa Pallarés, i el president de l’Associació Firal, Joel Pascual, han presentat avui en roda de premsa la 758ª edició de la Fira de Morella, que se celebrarà aquest dissabte 13 de setembre i el diumenge 14. La cita es torna a presentar com el moment anual de reivindicació del sector primari i com un gran aparador dels productes i serveis que es poden trobar a la zona. A més, aquest any es compta amb la novetat de l’augment d’activitats del dissabte, com el gran espectacle de doma eqüestre en llibertat de Santi Serra i es tornarà a apostar per la promoció de la carn autòctona.

 

Es presenta la 758 edició de la Fira de Morella

"La cita seguirà l’estructura d’altres anys i pretén potenciar el dissabte", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Rafa Pallarés assenyala que “la Fira és una oportunitat per posar en valor els nostres productes i un gran aparador per promocionar-los”. A més, ha agraït el treball que realitza l’Associació Firal i tots aquells que fan possible la Fira. Segons el regidor, “en un moment en què altres administracions han retallat sensiblement les ajudes, cal tenir més col·laboració i realitzar un major esforç perquè la Fira sigui un èxit”.
La Fira també és un punt de trobada entre els sectors productius de la localitat. Al llarg del recinte ubicat al passeig de l’Albereda, es poden trobar més de 200 estands, amb animals, maquinària agrícola, productes industrials, comerços o empreses del sector turístic. A més, la Fira atrau més de deu mil persones que van interessant-se per diferents productes. És per això que Pallarés apunta que aquesta cita “es converteix en un punt d’unió entre els nostres principals pilars econòmics, com són la ramaderia i el turisme”. Per això, una instal·lació de gran importància que treballa en la unió d’aquests sectors és l’escorxador. Aquest servei va entrar en funcionament fa tres anys i després de la construcció de la sala d’especejament, s’ha multiplicat la comercialització de la carn dels Ports.

Precisament, la carn autòctona també cobra una gran importància aquest cap de setmana, ja que es promociona a través dels menús que ofereixen deu restaurants locals, en les degustacions que tindran lloc a l’Espai Firal i en el sorteig del lot de productes. Rafa Pallarés explica que “la carn de Morella i de la comarca dels Ports és una carn de gran qualitat, que cal promocionar-la i potenciar-la, per beneficiar a tota la indústria, des del sector ramader al turístic, passant pels comerços o les carnisseries”.

Pel que fa al programa de la 758ª edició de la Fira, el president de l’entitat organitzadora, Joel Pascual, ha explicat els actes més destacats. Aquest any, el guanyador del programa televisiu “Tu sí que vales!”, Santi Serra, oferirà un espectacle de doma eqüestre que està despertant una gran expectació a la localitat. A més, la Fira començarà amb la cercavila i inauguració, amb la participació de l’Associació Musical Mestre Candel de dissabte al matí. A la vesprada, una altra novetat és el concert de Mari Pau Medina i el cercavila de les societats musicals de Morella i Cinctorres. També cal destacar que molts estands realitzaran tallers, degustacions i exhibicions durant tot el cap de setmana. Finalment, el diumenge tindran lloc la cercavila de la Rondalla i el concurs de gossos pastors, al matí, i la cloenda a la vesprada.

Més informació: |