LA FALSA: “Un món infame”

Joan Carles Marcobal . 27 de juliol de 2014 .
Etiquetes: ,

Fa poc veia en algun lloc un cartell ubicat a un bosc en el que es deia: ‘al bosc els animals no embruten, les persones sí. Doncs comporteu-se com animals’. Eixe anunci es podria estendre per tot el món ja que el conjunt de la humanitat estem perdent la nostra condició d’éssers racionals.

A la zona de Palestina i Gaza, les víctimes de fa dècades ara són els botxins i estan seguint de manera rauda i veloç amb el seu objectiu d’extermini indiscriminat del poble palestí. Més al nord, a la zona d’Ucraïna, en un altre conflicte absurd, un avió civil de Malàisia va estar abatut causant la mort de desenes de persones innocents. Però com diu el tango ‘el mundo sigue andando…’ i no s’atura per res. Ningú en fa cas ni posa solució. Tots mirem cap un altre costat i estem més pendents de la recuperació de Cristiano, el judici de Neymar o la lentitud del Ferrari de Fernando Alonso.

Per resoldre conflictes sempre es confia en les Nacions Unides, i no cal ni dir que la seua resposta ha estat contundent: s’ha limitat a condemnar l’atemptat de l’avió i a mostrar la seua preocupació pel genocidi israelià sobre Gaza. Ens quedem més tranquils, gràcies ONU.

Però clar, que se pot esperar si els que dominen l’ONU i poden vetar resolucions són els que creen els conflictes? A Ucraïna és Rússia i a Israel la connivència dels Estats Units. I mentrestant, Europa segueix fent gal·la davant del món de la seua mancança d’unitat, de l’absència d’una política exterior comú, clara i contundent… de la seua inutilitat, en definitiva. Pobra Europa, sempre a ròssec.

Més informació: |