Els jóvens del Matarranya estan preparats per a un nou intercanvi europeu

comarquesnord.cat . La Freixneda . dimarts, 1 de juliol de 2014 .
Etiquetes: ,

Els jóvens del Matarranya ja estan preparats per a viure un nou intercanvi europeu dins del programa Joventut en Acció. El pròxim 7 de juliol començarà la segona part d’este l’intercanvi entre jóvens d’Àustria i del Matarranya. Este estiu, els jóvens del territori faran d’amfitrions després que l’estiu passat foren els matarranyencs els que conegueren la realitat de la ciutat de Baden. L’intercanvi europeu girarà al voltant del teatre, i al llarg d’uns dies el jovent austríac coneixerà la cultura, el patrimoni i la gastronomia del nostre Matarranya. Un programa que comptarà amb la participació de 11 estudiants del territori, 11 estudiants austríacs i els corresponents monitors.

El tècnic de Joventut de la Comarca del Matarranya, Arturo Queral, va concretar que “els tornem la visita que els vam fer l’any passat. Són dos intercanvis diferents, però plantejats com un intercanvi de caràcter bilateral. L’any passat van marxar els joves del Matarranya a Àustria i esta vegada seran els austríacs els que visitaran el nostre territori”. En este projecte, el tema conductor serà el teatre, tot i que l’intercanvi anirà més enllà, buscant la participació, l’intercanvi d’idiomes i el descobriment d’un territori diferent al que calciguen habitualment. Per això, “els matins els dedicarem a parlar del teatre i d’Europa. Les tardes seran més recreatives, descobrint els recursos que tenim”.

El programa de l’intercanvi està pràcticament tancat, i des del Matarranya han dissenyat una setmana carregada d’activitats. El dia d’arribada coneixeran el patrimoni històric de La Freixneda, mentre que el dimarts es farà una visita per Vall-de-roures, amb una nit intercultural que servirà per mostrar la cultura, la tradició i la gastronomia del Matarranya, però també la pròpia d’Àustria. El dimecres tocarà un desplaçament cap a la Via Verda, “el dijous hem decidit donar tarde lliure, de tal forma que sigui un dia per a passar amb les famílies i els amics”. El divendres està prevista també una visita a la vila de Pena-roja, mentre que dissabte tocarà descobrir el paisatge del Parrissal a Beseit.

Més informació: |