La Comarca bonificarà les activitats infantils i juvenils de les famílies més desfavorides

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 17 de juny de 2014 .
Etiquetes:

Comarca del Matarranya, a través del Departament d’Acció Social, ha posat en marxa unes noves bonificacions destinades a ajudar a les famílies més necessitades del territori. En este cas, l’entitat comarcal pretén dotar-se d’una nova ferramenta per a millorar els projectes d’intervenció familiar que desenvolupen en famílies de xiquets o adolescent del territori. “Estes ajudes tenen com a principal objectiu reforçar el treball que estem fent amb diverses famílies de la comarca”, va dir Eva Antolín, psicòloga comarcal, qui va afegir que “la idea és que si en un projecte d’intervenció veiem que el xiquet o adolescent té la necessitat de participar en un camp de treball o unes colònies, la situació econòmica familiar no sigue un impediment”.

Tot i que la partida no té una quantia econòmica definida, des del departament comarcal es preveu poder atendre a un gran nombre de famílies perquè estes bonificacions no suposen una gran inversió. “Estem parlant d’activitats en un cost assumible. És a dir, parlem de poder participar en les activitats de Riu a l’Estiu, anar als campaments o als camps de treball del Govern d’Aragó”, va defensar Antolín, que també va explicar que “evidentment, en cap cas es bonificarà una activitat que val 500 euros quan hi ha una alternativa pública o semipública que resulte molt més econòmica”.

Respecte a qui podrà accedir a este nou projecte d’ajudes, des de l’entitat comarcal van deixar clar que “la situació econòmica serà un factor a tindre en compte. En este cas, el principal factor serà que la família i el xiquet o adolescent estiguen treballant amb el Departament d’Acció Social i des d’aquí valorem que el desenvolupament de l’activitat concreta és positiva per desenvolupar el projecte d’intervenció familiar”, va aclarir la psicòloga comarcal. D’esta manera, “serà el Departament qui analitzarà cada cas i decidirà si el xiquet o l’adolescent d’aquella família necessite participar en un campament, en un camp de treball o anar a les activitats de Riu a l’Estiu per a millorar la seua inserció social”.

Tot i que en un primer moment les bonificacions estan destinades a les activitats d’estiu, des de la Comarca del Matarranya no es tanca la porta a ampliar-les a la resta de l’any. “En principi estes ajudes estan pensades per a l’estiu. Però no ens tanquem a res. És més, si veiem que enguany ajuden a millor los projectes d’intervenció, pot ser que l’any vinent destinem una partida concreta per a poder continuar en esta nova iniciativa”.

Més informació: