La 15ena Trobada de Puntaires de Calaceit reuneix a més de 100 participants

comarquesnord.cat . Calaceit . diumenge, 15 de juny de 2014 .
Etiquetes:

El diumenge 15 de juny, el pavelló poliesportiu de Calaceit va acollir la XV Trobada de Puntaires del municipi, en la que vam participar persones vingudes de diferents municipis de l’Aragó i Catalunya. La jornada, organitzada per l’Associació de Dones i Consumidors Kalat-Zeyd, va finalitzar passada la una del migdia en l’entrega del premi a la millor labor i a tots els que formàvem part del tradicional sorteig que tanque cada edició d’esta trobada.

Passades les 9 del matí, les primeres participants a la 15ena Trobada de Puntaires van arribar al pavelló municipal de Calaceit, on les membres de l’Associació de Dones i Consumidors Kalat-Zeyd ja ho tenien tot preparat per iniciar la jornada. “Les dones de l’associació i les voluntàries, a les vuit ja estàvem fent bocates, preparant l’esmorzar i col·locant les taules i les cadires. Cap a les nou vam començar a arribar les primeres participants. Però va ser entre les nou i mitja i les deu quan va hi haver més moviment”, va explicar Paquita Riol, presidenta de l’entitat organitzadora, qui va apuntar que “a les deu pràcticament ja havien arribat totes”. D’esta manera, des de les deu del matí fins passada la una del migdia, totes les puntaires van xalar d’un matí de convivència en el qual van poder dur a terme la seua afició, xarrar sobre els patrons, intercanviar idees i inclús comprar material als diversos expositors que es van instal·lar al pavelló.

Tot i el bon ambient que es va respirar durant el matí, el món de les puntaires sempre sorprèn. “Sí que hi havia dones que es van deixar patrons. Però també hi havia altres que no volien que les fotografiaren el treball perquè diuen que degut a la foto podien copiar-los un patró que és exclusiu”, va explicar Riol, que també va considerar que “estes trobades són molt positives perquè les participants coneixen a més dones a les que els agraden los bolillos i a més tenen l’oportunitat de conèixer diferents pobles”.

Cap a la una de la tarde va arribar el moment de clausura amb el discurs d’agraïment a totes les participants i amb l’entrega del premi a la millor labor. “Al final va guanyar la número 81, que era una labor per a un ventall molt treballada. Va ser la que més vots dels visitants i tots els que vam passar pel pavelló, a excepció de les pròpies puntaires, va tindre”, va aclarir la presidenta de l’Associació de Dones i Consumidors de Calaceit. Posteriorment, i ja com a acte final, es va fer el sorteig de tots els regals que han donat els diversos comerciants del municipi.

Al finalitzar la jornada, des de l’entitat organitzadora es van mostrar satisfetes del desenvolupament d’esta XV Trobada de Puntaires. Si bé, Riol va considerar que “enguany ha baixat la participació i sol han vingut 112 dones. Però es una cosa que comença a ser habitual segons ens diuen les puntaires del municipi que van a altres trobades. Pareix que està baixant la participació a les trobades perquè les habituals cada vegada són més grans i les joves pareix que no s’animen”.

Un cop passada esta XV Trobada, l’Associació de Dones i Consumidors Kalat-Zeyd ja està treballant en els últims detalls del nou número de la revista anual de l’entitat que, segons va assenyalar Riol, “ja està quasi tot fet i està previst que es presento durant la pròxima Setmana Cultural del poble”.

Més informació: