“Hem tocat set meravelles del món que no es coneixen a la major part d’Europa”

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dijous, 12 de juny de 2014 .
Etiquetes:

“En pocs dies hem tocat i hem vist set meravelles del món desconegudes a la major part d’Europa”. Així de taxativa va estar Sully Flores, periodista especialitzada en turisme i gastronomia i corresponsal per Uruguai i Argentina, sobre l’experiència viscuda durant el press trip dels Tres territoris, una mateixa terra. I és que en poc més de tres dies, una quinzena d’experts van tindre l’oportunitat d’indagar dins de la riquesa patrimonial, històrica, gastronòmica i humana del Matarranya, Terra Alta i Morella en un viatge frenètic pels principals enclavaments del territori. Van conèixer la Catedral del vi del Pinell de Brai, l’emblemàtica Cooperativa de Gandesa, el poble vell de Corbera, així com els túmuls funeraris de Queretes i Calaceit, el casc històric de Vall-de-roures, el Parrissal de Beseit, la Mare de Déu de Pena-roja o el castell de Morella.

Un viatge històric i humà que també va fer parada pel menjar i el bon veure de la terra, passant per la Torre del Visco de Fontdespatla. La pròpia Sully Fuentes, que pertany a ACPE (Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera), va defensar que “esta experiència ha estat màgica. M’ha arribat a sorprendre tant que m’ha fet pensar com pot ser que no es conegui tot este patrimoni, esta cultura, esta qualitat de vida, esta qualitat humana. Hem tocat set meravelles del món que no es coneixen a la resta d’Europa. Una sensació de tocar, de viure intensament en tots els sentits un patrimoni llunyà. Des dels ibers fins a l’actualitat. De pobles menuts que et volen acollir de per vida. I d’un menjar, d’una gastronomia d’un nivell gurmet que poques vegades pots trobar en un mateix lloc i en tan poca distància”.

La varietat patrimonial, la qualitat de la gastronomia i l’estil de vida dels nostres pobles va captivar els periodistes i experts. En total, van participar 15 experts internacionals, que comptaran en els mitjans per als que treballen l’experiència viscuda al Matarranya, la Terra Alta i Morella. Periodistes que treballen per a països com Espanya, Bulgària, Rússia, Uruguai, Argentina, Romania, França o Finlàndia, països que cada vegada s’interessen més per destinacions i paquets turístics com les que s’ofereixen aquí. Sully Flores va concretar per a Ràdio Matarranya que “ha estat tot deliciós, d’un nivell i un compromís amb el medi natural únics. Em costarà comptar els detalls de com es viu en un àmbit on la flora i la fauna tenen este protagonisme tan especial. Tot està vinculat al patrimoni, al turisme, a la conservació i la indústria que hi ha darrere”.

Més informació: