El nou Consell Regulador ‘Jamón de Teruel’ està pendent d’un sol vocal

comarquesnord.cat . Terol . dimecres, 4 de juny de 2014 .
Etiquetes:

El pròxim 9 de juny se celebraran les votacions per constituir el nou Consell Regulador de la Denominació d’Origen Jamón de Teruel. Unes eleccions que únicament hauran de resoldre el vocal dels escorxadors, sales de trossejat, llescat i envasat, ja que la resta de vocals únicament han tingut una candidatura. Per tant, el 9 de juny passaran per les urnes les 33 persones amb dret a vot de les empreses transformadores, que han de triar entre la candidatura de Carnes de Teruel SA o Alto Mijares SL. Precisament, Eugenio García, el que va ser president de la DO Jamón de Teruel durant la crisi oberta a inicis d’any, és gerent d’esta última candidatura.

En relació als assecadors de menys de 4.000 peces, el candidat presentat i que, per tant, ocuparà vocal és Jamones Bronchales. En producció de cicles tancats i engreixadors tindrem representació matarranyenca. Aquells que compten amb 500 animals o més disposaran de tres vocals. Estos recauran en Delfín Albesa Barberán, de Queretes, en Alvimar SCL i en Belsagil SL de Pena-roja. El vocal de cicles tancats i engreixadors de menys de 500 animals serà per a Daniel Marzo Blasco, mentre que el vocal de producció serà per Porcino Teruel SA. I en assecadors grans, que comptaran amb tres vocals, també hi haurà presència de la nostra comarca. Els vocals els ocuparan les empreses que s’han presentat, com són Sierra de Cedrillas, Soincar i Jamones Mata.

D’acord amb el calendari electoral i segons va apuntar Diario de Teruel, la campanya electoral es desenvoluparà des de 30 de maig i fins demà. Tres dies després se faran les eleccions que només tenen pendent a resoldre una candidatura. La proclamació dels electes serà el 16 de juny i abans del 29 de juny s’haurà de constituir el ple, que serà qui triï el president i vicepresident. El Govern d’Aragó va decidir dissoldre al febrer el Consell Regulador Jamón de Teruel després que els vocals de la branca ramadera i de cicle tancat dimitiren el bloc per discrepàncies amb la presidència. El nou Consell es coneixerà aquest juny.

Més informació: