El Pena-roja acabe temporada en 8ena posició en el millor any de la seua història

comarquesnord.cat . Pena-roja . dilluns, 26 de maig de 2014 .
Etiquetes:

El Pena-roja ha firmat una temporada immaculada. Ha estat el segon millor equip del Matarranya, sumant 45 punts, que són el doble dels que tendia a fer en una temporada llarga. De fet, els de la serra han firmat la seua millor temporada, quedant en vuitena posició. A més, i per primera vegada, l’equip ha fet una diferència de gols positiva (+3). Són moltes les coses positives que pot extraure el Pena-roja d’esta temporada. Ha estat l’únic equip del Matarranya que ha segut líder de la categoria. Va ser en la jornada 2, quan després de golejar Samper (7-0) es va col·locar líder amb 6 punts. El Cretense i l’Alcorisa l’acompanyaren en el coliderat. Un Pena-roja que ha estat el 5è millor equip de la segona volta, arribant a guanyar quatre jornades consecutives, cosa que no havia fet mai.

Ratxes molt positives, però també algunes de negatives. El moment més gris de l’equip va ser a darreries d’any i inicials de 2014, quan només va sumar 2 punts en 7 jornades. Però l’equip es va recuperar a temps i ha certificat una gran temporada. Les claus, la facilitat en fer gol. L’equip ha marcat un total de 63 gols esta temporada (el 7è millor equip) i dels 16 partits que va disputar a la segona volta, en 15 d’ells va marcar. D’aquí els 28 punts que ha fet des de febrer. L’equip s’ha fet fort a casa, encara que a domicili també ha tret victòries importants, com l’aconseguida a Chiprana. La golejada més ampla, contra Samper (7-0). Les derrotes més contundents, contra Calaceit i Teruel B (5-0). En clau matarranyenca, enguany el Pena-roja ha guanyat dos partits, n’ha empatat 3 i n’ha perdut altres 3. En total, 9 punts en clau comarcal.

El primer entrenador del Pena-roja, José de Laris, va fer balanç de l’última jornada i de la temporada. En relació a la victòria contra Calaceit (1-0), va reconèixer que “ha estat el partit més fluix del Pena-roja a casa esta temporada. Hem acabat la temporada fent un esforç molt gran, amb molts jugadors tocats, i això ho va condicionar”. Partit de moltes faltes i de més nervis que futbol, on pràcticament no va haver ocasions de gol ni per a un equip ni per a l’altre. En relació a la temporada que ha fet el seu equip, Laris va dir que “estem superorgullosos de la temporada que hem fet. Ningú ho esperava, i més contents no podem estar. Enguany s’han ajuntat moltes coses. Els jugadors s’ho han cregut una mica més. Han vist que podíem fer un bon futbol. Hem marcat molts gols. El balanç de gols és molt positiu. No es pot demanar més”.

Laris també va recalcar que “els jugadors més veterans han fet una passa endavant. I els jugadors juvenils, que en tenim sis, han dit que aquí estem natres. Crec que tots han treballat molt bé, no hem fallat als entrenaments, i el treball ben fet ha donat molt bons resultats”. L’entrenador del Pena-roja es va quedar amb moltes coses, però sobretot en una gran segona volta. “No hem perdut cap partit de més d’un gol”. Pel que fa al format de lliga, Laris no va incidir gaire, encara que reconeixia que enguany ha anat tot molt bé i l’any passat va ser tot el contrari. De cara a la pròxima temporada, el tècnic de Pena-roja va considerar que “cada any ens posem un objetiu nou i intentem millorar. El que s’ha fet esta temporada és molt gran”. El pròxim any “ho intentarem fer una mica millor”. L’equip ha confirmat la continuïtat del cos tècnic però tindrà algunes baixes.

Més informació: