Desarticulen una banda de lladres que actuava als Ports i el Matarranya

comarquesnord.cat . la Vall del Tormo . dilluns, 19 de maig de 2014 .

El 14 de maig, a través d’una operació conjunta duta a terme per les comandàncies de la Guàrdia Civil de Castelló i de Terol, es va detindre a les localitats castellonenques de Càlig i Vinaròs, a tres persones suposadament pertanyents a un grup criminal dedicat a la perpetració de robatoris amb força i sostracció de vehicles a les províncies de Terol, Castelló i Tarragona.

Les investigacions desenvolupades de manera conjunta per l’Equip de Policia Judicial d’Alcanyís de la Comandància de Terol i per la Unitat de Policia Judicial i l’Equip ROCA de Vinaròs, de la Comandància de Castelló, emmarcades dins de les Operacions ARIETE i KANGOORO, es van iniciar a principis de 2013, com a conseqüència del notable increment de robatoris ocorreguts en habitatges, escoles, naus i edificacions destinades a l’emmagatzematge de ferramentes agrícoles de poblacions del Maestrat i el Matarranya, així com en altres poblacions d’interior de les províncies de Castelló i Tarragona, fets que havien generat una important alarma social entre els veïns d’estes regions.

La tasca d’investigació de la Guàrdia Civil de les dos províncies va arribar a determinar que es tractava d’un grup organitzat establert a la ciutat de Vinaròs, dedicat a la comissió d’il·lícits penals en una zona d’influència que incloïa poblacions pròximes als límits provincials de Terol, Castelló i Tarragona. Com a resultat d’esta investigació, el 13 de maig es va procedir a la detenció de tres homes, d’edats compreses entre els 24 i els 54 anys, suposats integrants del grup criminal, als quals se’ls imputa la comissió d’un total 68 de robatoris comesos durant els anys 2013 i 2014 en municipis com Calaceit, la Vall del Tormo, Valdealgorfa, Valljunquera, Aiguaviva, el Mas de les Mates, Cantavella, i les comarques dels Ports i el Baix Maestrat.

S’han efectuat dos registres domiciliaris i un altre a un local comercial a la província de Castelló, en els quals s’han intervingut nombrosos efectes de procedència il·lícita, entre els quals figuraven tres ordinadors portàtils, set televisors de diferents mides, diverses cadenes de música, ampolles de begudes alcohòliques, material d’esport, dos vehicles sostrets fa cosa de dies a la Vall i eines diverses.

Amb esta detenció i desarticulació dels integrants del grup organitzat s’han pogut aclarir 63 delictes de robatori comesos a la província de Terol des del mes de gener de 2013 fins a la data, així com altres cinc comesos a la província de Castelló, encara continuen les investigacions per si se’ls pogueren imputar més fets delictius. Els tres detinguts són (M.N., S.N.S. i I.R.) i amb les diligències instruïdes van passar el dia 16 a disposició del Jutjat d’Instrucció número 3 de Vinaròs.