Bodegas Crial repeteix èxit i s’emporte els premis a millor vi blanc jove i millor vi rosat jove

comarquesnord.cat . Queretes . diumenge, 6 d'abril de 2014 .
Etiquetes: , ,

Queretes es va convertir, una edició més, en la capital vinícola del Matarranya. Milers de persones van passar este cap de setmana per la XV Fira del Vi de Queretes i el seu Mercat Medieval, que enguany celebrava 10 anys. Una edició especial que ha estat acompanyada per unes temperatures ben agradables i una participació massiva. De fet, l’organització ha reconegut que l’edició 2014 ha segut redona, passant-se més de 3.000 persones pel Recinte Firal per a tastar els vins de temporada i pel Mercat Medieval, ubicat en el nucli històric. Una fira que es va obrir el dissabte passades les 12.00 hores amb la inauguració de la festa i el recorregut oficial. Enguany, Queretes ha tingut una ambaixadora de luxe: la presidenta del Govern d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi.

Les autoritats van visitar el mercat per després saltar al Recinte Firal, espai destinat als vins i cellers participants de la Fira del Vi. Actes protocol·laris que van precedir un dels moments més esperats de la jornada. I és que Queretes va distingir els millors vins elaborats al territori amb sis premis. Bodegas Crial de Lledó va repetir l’èxit de l’edició anterior, emportant-se dos guardons. El celler matarranyenc va ser distingit amb el premi Millor vi blanc jove, que fa tres anys consecutius que guanya, i Millor vi rosat jove. Carlos Albesa, de Bodegas Crial de Lledó, va rebre estes distincions de la mà de Carmen Pobo, presidenta de la Diputació de Terol, i Luis Carlos Marquesán, diputat delegat de Presidència a la DPT.

Lécera va tindre bastant protagonisme en estos premis. I és que els enòlegs van distingir una edició més el treball fet per Nuestra Señora del Olivar. En els premis d’enguany, els del Camp de Belxite van ser reconeguts com Millor vi negre jove i Millor vi negre criança. Finalment, i en les categories centrades en la Denominació d’Origen DO Terra Alta, el Millor vi blanc jove va ser per a Celler Batea. Celler Frisach es va emportar el premi a Millor vi negre criança. Al llarg de tot el cap de setmana, els assistents a la Fira del Vi i el Mercat Medieval van poder tastar els vins de temporada de les diferents cooperatives i cellers que integren la IGP Bajo Aragón i la Denominació Terra Alta. L’assistència de públic va ser constant durant els dos dies.

Més informació: | |