La riquesa musical del Matarranya es retroba a Ràfels en l’encontre comarcal de bandes

comarquesnord.cat . Ràfels . dissabte, 15 de març de 2014 .
Etiquetes: , , , ,

Ràfels ha estat el municipi triat per a viure la VIII Trobada Comarcal de Bandes, la qual va reunir els més de 150 músics que integren les tres bandes del Matarranya. Més de 300 persones, entre veïns del poble, músics i acompanyants, van omplir el pavelló de Ràfels en este nou encontre. La Banda Peñarbés de Pena-roja va ser l’encarregada d’obrir el concert, barrejant passo-dobles, música de discoteca i el popular Amado Mío de la pel·lícula Gilda. Els següents en pujar van ser la Banda Comarcal San Antón, que van delectar el públic amb passo-dobles i bandes sonores. Per la seua part, la Banda Francisco Turull de Queretes va oferir un repertori marcat per un popurrí de cançons aragoneses amb una Estampa Aragonesa. Hora i mitja de concert que es va tancar amb l’actuació de les tres bandes de forma conjunta, interpretant Amparito Roca i Fet aposta.

Una trobada marcada per la bona música i la germanor, i que al mateix temps va servir per portar la riquesa musical del Matarranya fins a Ràfels. Des de l’organització, David Arrufat va recalcar que “va anar tot molt bé. Els dies previs estàvem una mica preocupats per l’espai. Però vam tindre un bon escenari i cadires suficients per al públic assistent. Hi havia alguna persona dreta, però va cabre tot el món”. Bones actuacions i música molt variada, anant dels clàssics passo-dobles a les peces més modernes. I com en les últimes tres edicions, els més de 150 músics de les tres bandes van ocupar l’escenari i es van posar a tocar el clàssic Amparito Roca i la cançó Fet aposta, creada per a l’ocasió. Una trobada de bandes que va reunir, una edició més, públic i músics de totes les edats.

. Creure en la música i la cultura

El mateix tècnic de Cultura de Comarca del Matarranya, organitzadora de la trobada, va reconèixer el compromís de l’administració en la cultura del territori i les bandes de música. “S’han mantingut les aportacions de 22.000 euros per a les tres bandes de música i la Federació Comarcal de Música del Matarranya, que són les quatre entitats que donen formació musical al territori”. I, amb estes trobades, “tenim una funció de convivència molt important per als músics que, al mateix temps, permet als veïns dels pobles conèixer la riquesa musical que tenim al Matarranya”. En la mateixa línia es va expressar Fernando Cavero, alcalde de Ràfels, que va considerar que “estem encantats en què hagin pensat en el nostre poble, perquè la cultura és la clau del desenvolupament intel·lectual de la gent”.

Per la seua part, Francisco Esteve, president de la Comarca, va defensar la importància de mantindre “esta trobada de bandes. És per alegrar-nos tots. 8 anys per felicitar tota la gent que hi ha darrere de les bandes, gent que treballa tots els dies de l’any perquè a la comarca mantinguem esta tradició musical tan important. Formar part d’una banda és estimar la música, implicar-se dins d’una associació, convèncer la gent jove que amb les dificultats que tenen, que estudien fora, vinguen els caps de setmana i dediquen unes hores a assajar. Un esforç enorme que és d’alabar”. Esteve va valorar el compromís dels músics, dels pares, de tota la gent que hi ha darrere, com també el compromís que té l’administració comarcal en mantindre les aportacions a les bandes i a les associacions musicals d’aquí. El pròxim any, més germanor en un altre municipi del Matarranya.

Més informació: | | | |