La revista Historical Biology desvetlla les plantes que hi havia als Ports durant l’era dels dinosaures

comarquesnord.cat . Cinctorres . dimecres, 5 de març de 2014 .
Etiquetes: ,

La revista especialitzada Historical Biology ha publicat una investigació que revela el tipus de plantes que hi havia als Ports en l’Era dels dinosaures. El treball publicat per científics de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, la Universitat de València i el Grup Guix, ha permés identificar 34 morfogéneres diferents i 45 morfoespècies de pol·len i espores.

El paleontòleg Andrés Santos-Cubedo, director de les excavacions dels jaciments de Cinctorres, ha participat activament en aquest estudi que ha permés, a més de conéixer com eren els ecosistemes en els quals vivien els dinosaures de la zona, investigar com es produeix el canvi de les plantes sense flors a aquelles amb flors, que marcarà el final de l’era mesozoica. Entre les espores i el pol·len recuperat, destaca la presència d’angiospermes o plantes amb flors, que és en aquesta època quant comencen a diversificar-se, i és que fa 100 milions d’anys pateixen una gran radiació apareixent gran diversitat de plantes amb flors, que en el Cretàcic superior ja desplacen a les coníferes com a arbres dominants. Com a curiositat també s’han trobat fongs.

L’equip ha investigat 6 afloraments de la comarca, considerant tres d’especial interés per la seua varietat. L’estudi que s’ha publicat ara correspon a les espores i pol·len localitzades en el jaciment de Sant Antoni de la Vespa.

Més informació: |