Queretes restaurarà la muralla medieval i consolidarà esta zona d’atractiu turístic

comarquesnord.cat . Queretes . dimecres, 5 de febrer de 2014 .
Etiquetes: , ,

L’ajuntament de Queretes vol consolidar la zona de la muralla medieval i convertir el mirador dels Ports de Beseit en un atractiu turístic. A esperes de que arribe el projecte definitiu de l’obra, el municipi preveu millorar una zona que recentment ha patit alguns despreniments. L’últim d’ells es va produir a finals de gener, quan alguns carreus es van solsir de l’estructura original. La restauració i la consolidació de l’entorn emmurallat de Queretes és un projecte que fa anys que vol traure endavant el municipi. El FITE de 2013 contempla una partida pressupostària de 90.000 euros, encara que la inversió que es preveu pot superar els 140.000 euros.

L’alcalde de Queretes, Fernando Camps, va explicar per a Ràdio Matarranya que “fa uns dies van caure unes pedres. La muralla fa temps que està una mica mal. I ara ha caigut una part significativa del mur”. Davant d’esta solsida, els arquitectes van mirar el perill que hi podia haver a la zona i van decidir tancar una part de la muralla per a evitar mals majors. Una vegada estiga el projecte damunt de la taula, Queretes ja podrà treballar en la restauració i consolidació de la muralla medieval. Un projecte interessant, ja que les restes amurallades estan situades en un lloc envejable. Davant la barana amb vistes als Ports i darrere del Portal de Vall-de-roures, entrada medieval a la vila.

De cara a la consolidació i posada en valor d’este enclavament, el projecte preveu crear “noves terrasses, quedant un mirador molt atractiu”, va concretar Camps. L’ajuntament preveu restaurar no només la zona afectada, sinó que es volen fer també unes escales perquè els veïns i els turistes puguen superar la muralla sense haver de fer la volta pels carrers laterals, donant-li així molt d’encant. Camps va reconèixer que “les vistes des de la barana són precioses. Hi ha pocs llocs on es puguen veure els Ports com des d’este punt de Queretes”. L’objectiu de l’ajuntament és tindre el projecte prompte i executar el FITE 2013 abans de l’estiu.

Més informació: | |